Week 10 en 11 door de ogen van Neal

Gepubliceerd op 20 maart 2024 om 08:13

Hi leuke mensen welkom bij een nieuwe week blog.

In deze blog zal ik door middel van foto’s en de daarbij horende uitleg, de high en low lights van de afgelopen twee weken met jullie delen. Ik zal dit op een iets andere manier doen dan jullie gewend zijn namelijk door de ogen van Neal. Leek mij een leuke afwisseling. Kijk en lees gauw verder, dan neemt Neal jullie mee.

Er is namelijk nogal veel gebeurt.

Wilde geitjes, grote paarden en stinkende varkentjes

Zaterdag gingen we met tante Shindy en Odin naar de dierentuin. Ik ben hier al een aantal keer geweest, maar elke keer ga ik het leuker vinden. Ik wilde vandaag wel vooral getild worden door mama, maar dat is dan ook het aller gezelligste. We voerden hele wilde geitjes, aaiden een groot paard en aan het eind kreeg ik van tante Shin een zakje met mais chips dit vond ik erg lekker! Na dat ik lekker had geslapen reden we naar het strand. Ik vond het eerst heel leuk want ook tante Shin, Odin en Oann kwamen langs. Ik at pasta, maar was meer aan het smeren want ik had niet zo’n trek. Ik vond het gezellig op het strand, maar was blij toen ik thuis lekker naar bed kon. Hoewel ik erg moe was besloot ik mama die nacht vanaf 1 uur wakker te houden, ik wou niks en slapen al helemaal niet. Uiteindelijk lukte het mama om mij om half 5 in de ochtend weer in bed te leggen en toen heb ik nog wel even een paar uur geslapen. Ik weet ook niet zo goed wat er aan de hand was, maar ik zat niet lekker in mijn vel. Zondag ochtend gingen we naar het huis van tante Shin, zij had een cursus en mama ging even met Odin en mij spelen. Toen we weer thuis waren ging ik spelen met mijn nieuwe waterbak en sloten we het weekend af bij café 080. Dit is een restaurant met allemaal Nederlands eten, ik kreeg patatjes en een frikandel. Die laatste vond ik niet lekker, maar de patatjes gingen er goed in. Mama liet me lekker eten en dat was maar goed ook want maandag begon een stuk minder leuk dan het weekend was geweest.

Mama haalde mij uit bed en toen zaten mijn oogjes helemaal dicht. Ik had een oogontsteking en dit vond ik heel vervelend. Mama moest mijn ogen wel 7 keer per dag schoonmaken en dat getrek vond ik niet fijn. Frisse lucht zou me vast goed doen dus gingen mama en ik wandelen. Ik had nog wel praatjes en speelde even op het terras maar toen we thuis kwamen was ik toch wat stiller geworden en na dat mama mijn temperatuur had gemeten bleek ik weer hoge koorts te hebben. Omdat vanavond tante Willemijn zou aankomen op Aruba besloot mama mijn oppas Mariëlle te vragen of zij langs kon komen. Zo kon mama naar het vliegveld en kon ik gewoon lekker vroeg naar bed. Op dinsdag en woensdag voelde ik mij niet veel beter, maar met een zetpil ging het toch redelijk. Hierdoor kon ik wel mee leuke dingen doen met mama en tante Willemijn. We wandelden, gingen naar de grotten en aten veel lekkers. Maar om eerlijk te zijn at ik eigenlijk helemaal niet veel, en begon ik vanaf woensdag zelfs eten en drinken helemaal te weigeren. Mama vertrouwende het toen niet meer en daarom reden we donderdag naar het ziekenhuis.

Opgenomen in het ziekenhuis

Ik voelde me echt niet lekker en wou alleen maar hangen bij mama en slapen. De doktoren deden onderzoekjes en daaruit bleek dat ik sinds mijn laatste check bij het consultatie bureau 4,5 maand geleden was afgevallen in plaats van aangekomen, dat hoort natuurlijk niet! Omdat ik de laatste weken zo vaak hoge koorts had gehad en slecht at was ik moe en kon ik de verkoudheid, de oog ontsteking en een oorontsteking (die ontdekten ze in het ziekenhuis) niet meer alleen te boven komen. Ik was uitgedroogd en moest worden opgenomen. Mama moest heel erg huilen, want ze maakte zich erg zorgen om mij. De dokters waren lief, en legden haar uit dat we snel weer naar huis mochten als ik maar ging drinken en de 2 antibiotica kuren zou nemen die mij werden voorgeschreven. Tante Willemijn ging haar huis en pakte voor ons een tas met spullen in die tante Shindy naar het ziekenhuis kwam brengen. Ondertussen waren wij naar een kamer gebracht en deed mama er alles aan om mij te laten drinken, maar ik wou niks. Ik wou alleen maar liggen en slapen. Toen is er besloten dat ik een neus sonde kreeg. Mama mocht er bij blijven terwijl dit gebeurde maar die vond dat vreselijk. Ik ook trouwens! Ik werd helemaal vast gehouden en mocht niet bewegen terwijl ik een slangetje door mijn neus kreeg, dit was echt niet fijn. Toen werd er een zak aangesloten zodat ik vocht en de antibiotica binnen kreeg maar ik was helemaal in paniek. Pas toen de dokters weg waren werd ik rustig en ben ik in de armen van mama in slaap gevallen. Hoewel mama amper een uur geslapen heeft werd ik best vrolijk wakker. Ik had nog wel dat stomme ding nog in mijn neus maar er zat geen zak meer aan dus kon ik wel weer bewegen. De dokter zei tegen mama dat we pas naar huis mochten als ik had gedronken en gegeten. Het duurde even voor ik ging drinken maar toen ik het broodje met kaas zag begon ik wel meteen te eten. Mama was erg blij en bleef me maar knuffelen. Uiteindelijk dronk ik ook, en mochten we tegen de middag naar huis. Mama moet mij nog wel een hele week 3 keer per dag 2 kuren geven wat ik niet leuk vind maar wat wel erg goed helpt en dat is fijn.

Toen we net in het ziekenhuis waren.

Wat vond ik dit stom, dat slangetje door mijn neus!

De volgende dag, mama’s trui aan en al zo veel meer kleur op mijn gezicht.

De vakantie van tante Willemijn toch nog leuk afsluiten

Zaterdag en zondag werd ik steeds beter en kreeg ik mijn vertrouwde glimlach en streken weer terug. Hierdoor konden mama, tante Willemijn en ik toch nog de vakantie van tante Willemijn afsluiten met leuke dingen. We wandelden, gingen naar het strand, en op maandag was het op Aruba een nationale feestdag. Dag van vlag en volkslied! Er waren allemaal dingen te doen zoals het beklimmen van de Willem ||| toren. Dit was heel erg leuk en ik moest elke keer heel hard lachen van het geschommel in de draagzak. Boven op de toren hadden we een heel erg mooi uitzicht en maakten we foto’s.  Toen we weer beneden waren kochten we onze aller eerste kokosnoot om uit te drinken. Ik moest eerst even wennen maar vond het daarna erg lekker. Helaas was het maandag avond alweer tijd om tante Willemijn uit te zwaaien na dat ik haar nog wel even had geknuffeld, we gaan haar natuurlijk erg missen. Dinsdag deden we niet veel, mama voelde zich helaas niet zo lekker.. ik denk dat ik haar heb aangestoken want ze moet hoesten en heeft keelpijn dus ik speelde rustig en knuffelde haar veel.

Nou dat was hem weer, een lange blog maar er was dan ook veel gebeurd zoals ik aan het begin al vertelde. Ik hoop dat jullie het lezen van de blog door Neal zijn ogen leuk vonden en ik wil je bedanken dat je er weer was. Tot volgende week ☀️.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.