Mijn eerste keer bij de Arubaanse kapper.

Gepubliceerd op 12 november 2023 om 15:40

Op dinsdag 24 oktober 2023 stond na bijna 4 maanden mijn eerste kappersafspraak op de agenda hier op Aruba. Best spannend want in Nederland heb ik een tijd mijn haar zelf geverfd wat niet perse goed was. Daarom heeft vlak voor ik naar Aruba vertrok de beste kapster van Zwolle en tevens hele goede vriendin van mij mijn haar een fijne opfrisbeurt gegeven waardoor het er weer echt gezond uit zag. Om dan nu het lot van mijn haar bij een vreemde te leggen vond ik spannend.

Hij kon geen Engels en ik spreek geen Spaans.

Om 10 uur stond ik voor de deur, de kapper die Arubaans te laat was liet ik mijn ideeën zien. Amazing amazing was zijn reactie, een van de weinig woorden Engels die hij sprak trouwens want verder moest een collega deze afspraak als tolk spelen. Ik vroeg de collega dan ook naar de tijdsindicatie voor mijn afspraak en als antwoord kreeg ik 5 uur. Ik zou dan pas om 15:00 klaar zijn en ik had geen eten of niks bij me maar oké. Na de eerste 2,5 uur in vrij intense (harde) techno muziek gaf de kapper aan dat ik een half uurtje moest wachten, ik had een treatment in mijn haar wat moest intrekken. Hij zou even gaan eten en dan weer terug komen, helemaal prima dacht ik nou dit liep even anders..

Op de foto lach ik nog, niet wetende wat er allemaal nog zou gebeuren. Ik heb hier trouwens een lekker kopje thee vast. Ik kreeg twee van zulke kopjes verspreid over mijn hele afspraak.. 

Na een uur vroeg ik aan de collega waar de kapper bleef, en of ik niet eens uitgespoeld moest worden?! Als reactie kreeg ik te horen dat ze hem al hadden gebeld maar dat er geen gehoor kwam. Wat. Was. Dit. Geen sorry, geen zal ik je anders uit spoelen? Deze collega deed niks en ging verder met scrollen op de telefoon. Na bijna ander half uur stapte de kapper weer binnen en zei zo vertaalde de collega aan mij dat het druk was bij de broodjes zaak. Ook nu was dit zijn enige reactie alsof het de normaalste zaak van de wereld was dat ik hier een uur langer dan afgesproken zat te wachten. Ik raakte redelijk geïrriteerd maar dacht; Misschien is dit gewoon de Arubaanse levensstijl? Alles rustig aan hè dus ik hield wijselijk mijn mond dicht. De kapper ging door met mijn haar en na ongeveer 4,5 uur had ik al wel door dat ik niet met een half uur klaar zou zijn. Ik had ondertussen ook redelijk trek gekregen en had het koud, met een natte kop met haar in de airco zitten is niet echt een pretje. Gelukkig leek het einde na meer dan 5 uur in zich, ik was geverfd en geknipt en moest nu alleen nog uitgespoeld worden.

Ligt hij nou te slapen?!

Na dat mijn haar 6 keer gewassen was kreeg ik te horen dat een masker nog even 10 minuten moest intrekken en dat ik daarna alleen nog geföhnd hoefde te worden dus dat ik bijna klaar was. Omdat er een klok recht voor mijn neus hing begon ik na 35 minuten ongeduldig en boos te worden want weer was de beste man nergens te bekennen, ook zijn collega lag nu ongegeneerd op een van de kappers stoelen te slapen!! en kon ik dus niet aan spreken. Een van de dames van de nagelsalon (over hun niks dan goeds) kwam toevallig voorbij en zij vertelde me dat de kapper er aan kwam maar dat hij nog even iemand anders aan het verven was. Oké ik was er echt klaar mee. Na 40 minuten kwam hij bij me en weer zonder enige reactie begon hij mijn haar uit te spoelen. Ik kon merken dat hij haast had want het uit spoelen ging in vergelijking met het 6 keer wassen van eerder niet zachtjes. Mijn hoofd werd alle kanten op geschud en ik liet duidelijk merken dat mijn nek pijn begon te doen. Toen ik eindelijk klaar was bij de wasbak, gaf de kapper aan dat het nog 10 minuten zou duren dus ik stuurde Bernadette een berichtje dat ze me kon komen ophalen. Zij waren op dat moment bij surfside wat ongeveer 10 minuten rijden is en dat zou dus perfect qua timing uitkomen. Had ik dan niks geleerd van hoe de hele dag ging? Nee want ook dit liep niet zoals het zou moeten. Ik gaf aan er wel klaar mee te zijn, en dat alleen föhnen prima was, echter was de kapper erg tevreden over het resultaat van mijn haar (ja het is precies wat ik wou, dat dan weer wel) en wou graag een foto. Oké 1 foto. Dit liep uit in een halve fotoshoot, niks geen nog 10 minuten dan ben je klaar dus. 

Gelukkig is het eind resultaat wel mooi!

Arubaans of gewoon asociaal?

Na net geen 7 uur liep ik de kapperszaak uit, ik had het koud en honger wat mijn humeur alles behalve ten goede kwam. Een afspraak bij de kapper hoort ontspannen te zijn, maar dit viel echt ontzettend tegen. Het eindresultaat was gelukkig wel goed, anders was ik wel echt boos geworden, ik merkte nu vooral frustratie waardoor het huilen me nader stond dan het lachen.. En dat voor meer dan 300!! Euro. Aan Shindy vroeg ik een aantal dagen later of dit normaal was bij kappers of dit misschien gewoon arubaans was. Alles gaat hier natuurlijk tranquilo maar haar reactie was meteen nee dit is gewoon asosicaal. Duidelijke taal, ik ben weer een hele (dure) ervaring rijker en ga op zoek naar een nieuwe kapper hier op het eiland, ze zullen vast niet allemaal zo zijn maar naar deze ga ik zoals je zult begrijpen de volgende keer niet meer heen!

P.s. De foto’s van de oh zo ’nodige’ fotoshoot op het einde? Die zijn nooit op hun Instagram terecht gekomen. Waarschijnlijk omdat van mijn gezicht is af te lezen hoe klaar ik er mee was haha


Reactie plaatsen

Reacties

Monique
10 maanden geleden

O echt wat een verhaal, dat je het zolang heb vol gehouden en wat een geld, nou op zoek naar een andere kapper mop😱