Week 28

Gepubliceerd op 17 juli 2023 om 14:38

Hi leuke mensen welkom bij een nieuwe week blog.

Blog nummer 1 vanaf ARUBA!!! Hoe vet is dit. We wonen al een week in ons nieuwe huis en het voelt onwerkelijk en tegelijkertijd zo vertrouwd. We zitten hier echt en dat besef begint steeds meer te komen. Van de week zei Tom tegen mij; hoe gek dat elke keer als we hier waren we ook wisten, nog een paar dagen en dan moeten we weer naar huis en nu? Nu blijven we gewoon hier. We zijn excited en moe (daarover straks meer haha) maar genieten vooral van alle nieuwe dingen die we zien, horen en mee maken.

Ik heb trouwens twee nieuwe kopjes aangemaakt die je misschien al hebben gezien. Een kopje Aruba; hier zal ik blogs plaatsen over de highlight van het eiland, waar we tegen aan gaan lopen of juist vet vinden hier. Over de vlucht met een baby schrijf ik binnenkort nog een ander blog artikel. Deze zal onder het kopje tips, tricks en recepten komen. Hier zullen de recepten van mijn bak en kook kunsten ook geplaatst worden. Vaak krijg ik na aanleiding van een story op instagram met eten de vraag; hoe ik het gemaakt heb, of wat het recept is. Nou die ga ik hier dan bundelen zodat het altijd weer te vinden is.

Goed verder over deze eerste week op het eiland!

Maandag; Zoals je in de blog van week 27 kon lezen vlogen wij maandag dan eindelijk naar Aruba. Letterlijk ons nieuwe leven tegemoet. Ik kan je vertellen het was een hele volksverhuizing en ik had een hooop stress maar uiteindelijk kwamen we aan op het eiland. De koffers en douane waren we vrij snel door, maar toen moesten we meatball nog ophalen. Toen ik de juiste persoon had gevonden werd mij gevraagd naar de documenten. Deze gaf ik maar al snel kreeg ik te horen dat ik het juiste papier niet had. Ik moest een toestemming’s document van de Arubaanse dierenarts hebben. Ik had deze beste man/vrouw in Nederland al 3 keer gemaild zonder enig reactie. Dit gaf ik dus ook aan bij de douane. Deze begon in het Papiaments te praten tegen zijn collega waarna ik de vraag kreeg hoelang ik op het eiland zou blijven. Ik zei dat ik hier naar toe ging verhuizen en dat ik sowieso 3 jaar bleef. Toen kreeg ik een blik en mocht ik mee lopen. Hallo?? Als ik voor 10 dagen vakantie op het eiland zou zijn geweest hadden ze die arme kat dan op de airport gelaten? Gelukkig kon ik een paar minuten laten meatball mee nemen. Maar dat was nog wel even spannend.

Dinsdag; Vanmorgen werden we voor het eerst wakker in ons nieuwe huis, ik denk dat dit uitzicht nooit zal gaan vervelen. Onze slaapkamer grenst aan de tuin en kijkt uit op het zwembad. Echt genieten. We moesten er redelijk vroeg uit, terwijl we een vrij heftige nacht achter de rug hadden want Neal ervaarde meteen jetleg en sliep tot 03:30. Neal en ik moesten vandaag naar Censo ook wel bureau burgerlijke stand en bevolkingsregister (gemeentehuis) genoemd. Hier moesten we ons inschrijven. Verder hebben we vandaag niet veel gedaan, lekker in en rond om het huis bezig geweest. Ik heb al lekker de keuken gepoetst en de koffers uitgepakt, we konden gelukkig twee lade kasten lenen zodat we na ruim 5 weken niet meer uit onze koffer hoeven te leven.

Woensdag; Vandaag kregen we onze nieuwe auto! Het stel waar wij de auto van overnemen hebben zelf 3 jaar op het eiland gezeten en gaan morgen terug naar Nederland. We hebben nu een jeep compass en wanneer ik eindelijk mijn rijbewijs heb (ja mijn eerste Arubaanse rijles staat gepland) wordt dit MIJN auto. Meteen leuk startersautootje toch hahah, Tom is wel bang dat ik hem in de prak rijd omdat je na het halen van je rijbewijs past leert rijden, maar ik maak me daar niet zo’n zorgen om. Ik zal het vaakst met Neal in de auto zitten dus ik moet een degelijke bak hebben. En daar is Tom het wel mee eens. In de middag zijn we voor het eerst naar het strand geweest. De zee vond Neal nog wel koud maar hij keek zijn oogjes uit naar alle vogeltjes die rond hopten.

Donderdag; De wekker ging erg vroeg en hoewel we nog geen nacht fatsoenlijk hebben geslapen staan we s’ morgens toch prima op. Alsof we wennen aan de jetleg tijden van maar een paar uur slaap per nacht. Want echt ik overdrijf niet, we slapen soms 3 uurtjes en meer niet. Neal en ik hadden vanmorgen onze nul-meting bij de ziekenboeg zodat wanneer nodig we weten wie de dokter is. Daarna is Tom gaan sporten en zijn neal, papa, mama en ik naar San Nicolaas gereden. Hier hebben we bij een heerlijk tentje gegeten en daarna zijn we de muurschilder route gaan lopen. Erg leuk! Vanavond zijn Tom en ik met een ander stel op stap gegaan zodat we om 00:00 mijn verjaardag konden inluiden. Dit was echt een geslaagde avond. En een klein beetje aanschoten lagen we om 01:00 in bed.

Vrijdag; IT’S MY BIRTHDAY. We begonnen de dag weer met weinig slaap door de jetleg (hoelang houden baby’s hier last van??) en zijn rond 10:30 naar eduardo’s hideaway gereden voor een brunch en dit was weer fantastisch lekker. Toen zijn we Oranjestad in gegaan, ik heb twee leuke jurkjes gekocht en van Tom heb ik voor mijn verjaardag een Pandora armband gekregen. Toen snel naar huis zodat Neal kon slapen want we hadden om 16:00 een verjaardag van iemand anders op het strand bij surfside. Zo onwijs lief, hoewel ik mijn verjaardag niet vierde waren er toch een aantal die een cadeautje voor me hadden mee genomen. Het was heel gezellig en fijn dat ik nu alle vrouwen van Toms collega’s heb ontmoet. Tegen 20:00 waren we weer thuis en konden we Neal slapend weg leggen. Buiten hebben we nog even gezeten met papa en mama en die hadden taart met kaarsjes gehaald en ik kreeg nog wat cadeautjes. Het was een hele leuk eerste verjaardag op Aruba.

Zaterdag; Na een enigszins goede nacht, hadden we vandaag besloten om de hele dag naar het strand te gaan. Redelijk op tijd zaten we bepakt en bezakt in de auto om vervolgens de eerste uren af en aan regen te hebben hahah. De temperatuur zakt niet en daardoor konden we prima op het strand blijven. Een collega van tom met zijn gezin sloot zich ook bij ons aan en het was een hele leuke dag.

Zondag; Vandaag stond weinig op de planning, we hebben lekker in het zwembad gezwommen, en verder niet veel gedaan. In de avond zijn we nog uit eten geweest, heerlijk verse vis gegeten en daarna nog over de Boulevard gewandeld. Een fijne rustige zondag.

De eerste week op het eiland zit er al bijna op, en hij is voorbij gevlogen. We hebben ook bericht gehad dat i.p.v. 31 juli onze container 19 juli al aankomt op het eiland. Dus we hopen dat we sneller dan verwacht ook het huis kunnen gaan inrichten met onze eigen meubels. Super goed nieuws in ieder geval!

Nou bedankt voor het lezen van deze (lange) eerste blog van op Aruba, en hopelijk tot volgende week ☀️.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.