Week 29

Gepubliceerd op 24 juli 2023 om 17:15

Hi leuke mensen welkom bij een nieuwe week blog.

Een volle nieuwe week, en dus een lange week blog. Ik ga dus maar meteen beginnen. Veel plezier met lezen!

Maandag; Een nieuwe week, vandaag had ik mijn eerste auto rijles hier op aruba gepland staan. Tenminste dat dacht ik, even had ik er geen rekening mee gehouden dat het nog wel eens anders zou kunnen gaan. Want hoewel ik klaar was om lekker te gaan rijden, was dit niet de bedoeling. Ik kreeg uitgelegd dat op Aruba je begint met theorie. 5 uur tafel theorie stond gepland, daarna zou ik 3 uur presentaties krijgen en als laatste 4 uur oefen examens. Allemaal natuurlijk niet op een dag maar verdeeld over de komende weken. Daarna zou ik pas in de auto mogen stappen. Mijn ‘ lerares ‘ is echt een geweldige leuke vrouw. Toen ik haar vertelde dat ik in Nederland al 25 lessen gehad had, gaf zij aan dat ik dan wel eerder mocht gaan rijden. Maar dat we even moesten kijken naar wanneer er plek was, en dit zou pas volgende week zijn. De tafel theorie is zoals het woord zegt; op tafel. Een houten bord met verschillende wegen ( gewone kruising, t – splitsing, en een Y – kruising ) hier worden staps gewijs autootjes opgezet, en steeds wordt het moeilijker gemaakt met lopers, fietsers, voorrangsvoertuigen en zelfs een tram komt er aan te pas. Op deze manier wordt er aangeleerd wie wanneer voorrang heeft en wat de regels zijn. Deze regels verschillen namelijk een beetje van de Nederlandse regels ben ik wel achter, mijn theorieboek is ook een derde van het boekje in Nederland haha. Ik moet wel zeggen dat ik altijd al beter heb geleerd in de praktijk, en dat is nu niet anders. De theorielessen zijn erg leerzaam en met een leuke gezellige lerares vliegt het uur voorbij.

Dinsdag; De afgelopen week; door jetleg, het weinige slapen van Neal, en de dingen die nog geregeld moesten worden liepen de irritaties tussen Tom en mij soms op. Vandaag besloten we daarom om met zijn drietjes, een collega van Tom en zijn vriendin te ontmoeten die op het strand zaten. We waren er aan toe om er even uit te zijn, en gewoon even gezinstijd. We hebben een onwijs gezellige middag gehad, gelachen en gekletst. Neal heeft heerlijk gespeeld in zijn tentje en we merken alle drie dat we waren opgeladen. Het strand waar we waren, was voor ons ook een nieuwe. Eentje waar we zeker vaker naar toe gaan, want het water is wat rustiger en begint ook ondiep. Dat is met en voor Neal erg fijn.

Woensdag; Wat een nacht, ik denk dat dit de heftigste was sinds we op Aruba zijn aangekomen. Neal kwam ieder uur en ik heb daardoor geen oog dicht gedaan. Compleet gesloopt had ik vanmorgen weer theorie les gepland staan, en ik had eigenlijk geen zin want gisteren was drama geweest. Toch vond ik het een fijn idee even alleen de deur uit te gaan. De theorieles ging vandaag hoewel ik het niet verwacht had goed, en we hebben ook de echte autorijsles gepland voor volgende week dinsdag. Ben heel erg benieuwd! Mama kwam mij ophalen en samen zijn we even naar een woonwinkel gereden, een soort combi van de Action en de Xenos. Ik was op zoek naar koelkast organizing, en glazen bussen om pasta en rijst etc. In te doen. Ook hier net zoals in Nederland kom je altijd met veel te veel weer buiten. Maar mijn lades en koelkast zien er weer goed georganiseerd uit, kan ook niet anders want onze spullen zijn er nog niet. Dus wat in de kasten staat is minimaal haha maar er is een blije meid hier!

Donderdag; Mijn ouders boden aan om de nacht met Neal op zich te nemen zodat Tom en ik even bij konden slapen. Dit was onwijs fijn en wat waren we hier aan toe. Wel typische is dat Neal nu maar 2 keer kwam.. Mijn ouders hebben gelukkig dus ook een niet al te zwaar nachtje gehad. Vandaag was vooral voor Tom een erg productieve dag. Hij heeft zijn 5 en 10 gulden biljet opgehaald (als teken dat je echt staat ingeschreven) en is langs het kantoortje geweest om een afspraak te plannen voor levering van ONZE CONTAINER. Deze is gisteren en dus sneller dan verwacht op het eiland aangekomen en Tom heeft voor vrijdag 28 juli een afspraak gemaakt. Dat betekend dat we als het even mee zit nog ongeveer een week moeten wachten en we dan eindelijk na bijna 2 maanden onze eigen spullen weer hebben. Ik kon wel janken toen ik dit nieuws van Tom hoorde. Met mama en Neal ben ik vanmorgen nog naar het strand geweest, we hebben lekker vers fruit en een smoothie gehaald. Even quality time.

Vrijdag; Oh wat hadden Tom en ik zin in vandaag. Vanavond stond een avondje uit met een ander stel op de planning. Omdat mijn ouders hier nog zijn nemen we het er een beetje van (met hun toestemming natuurlijk) want straks hebben we geen familie meer in de buurt die even kunnen oppassen en zullen we toch vaak dingen apart van elkaar gaan doen, omdat een van twee dan bij Neal gaat blijven. Nou het was een geweldige middag en avond. We begonnen bij een bar/restaurant in Oranjestad. Hier gaan op vrijdag tijdens happy hour de buckets bier van 30 dollar naar 30 florin en dat scheelt gewoon de helft. We hebben gedronken, gelachen en heerlijk gegeten. Na een paar uur waren we toe aan een nieuwe omgeving en zijn we naar de bier garden geweest. Een tentje wat buiten is (zoals de naam al zegt) en helemaal leuk is aangekleed met lampjes en kleden. Hier werd het plan gesmeden om nog naar het casino te gaan. Ik was hier nog nooit geweest dus dit leek ons leuk. Tom en ik hadden samen een bedrag afgesproken wat we zouden “vergokken” en Tom ging met zijn collega’s aan een tafel zitten voor een kaart spel. Ik volgde de vriendin van Tom’s collega naar de speelautomaten. Ik heb mijn ogen uitgekeken maar helaas geen jackpot gewonnen hahah! Tom had daar in tegen wel meer geluk. Op de terug weg was de taxi chauffeur in ruil voor blikje cola zo lief om ons bij een foodtruck te droppen en zonder extra kosten op ons te wachten. Zo konden we nog een heerlijk broodje halen die we thuis op de veranda hebben opgegeten; WAT EEN LEVEN haha!

Zaterdag; Vanochtend is Tom met mama zijn nieuwe kindje gaan ophalen namelijk een palmboom voor in de tuin. Hij wil deze zo groot mogelijk laten worden in 4 jaar en was helemaal enthousiast. Tegen t einde van de ochtend zijn we met zijn allen naar surfside gereden en daar hebben we de hele dag lekker op het strand gelegen. Papa heeft het snorkelen helemaal uitgevonden en die zag je alleen even boven water als hij wou roepen dat hij weer een mooie vis had gezien haha. Ik heb mijn auto theorie geleerd want met een beetje geluk mag ik 7 augustus theorie examen afleggen en in die zelfde week ook afrijden! Dus ik moet even prioriteiten stellen en dat werd dus leren op het strand. Neal genoot van de zon en de zee, en sliep heerlijk in zijn tentje tussen de middag. Nog een klein beetje brak van gisteren besloten Tom en ik vanavond lekker op tijd naar bed te gaan. Heerlijk rozig na zo’n lange strand dag.

Zondag; Mama en ik zijn vanmorgen met Neal naar de high Rise gereden, op zoek naar een UV shirt voor papa. Deze vonden we snel en we besloten nog even langs de winkeltjes te gaan. Ik heb denk ik mijn favoriete winkeltje op het eiland gevonden wat geen goed nieuws is voor mijn portemonnee! Ik heb een mooie jurk en tas gekocht. Op de terug weg naar huis haalden we nog een lekkere iced chai latte bij Starbucks. ZALIG! Vanmiddag was watersport (een plek op de kazerne met een barretje, picknickbanken en een BBQ) open. Met zijn drie zijn we hier heen geweest, Neal stal te show en kreeg van alle kindjes die er rond liepen aandacht. Owja de kleine meneer is vandaag ook alweer 7 maand oud! Het was een goede afsluiting van een leuke week.

Bedankt voor het lezen ☀️. Tot volgende week!

Reactie plaatsen

Reacties

Anneke van Dijk
een jaar geleden

Leuk om jullie leventje te volgen wat een avontuur, geniet er maar met volle teugen van.

Eliza
een jaar geleden

Super leuk je blog😘