Week 30

Gepubliceerd op 31 juli 2023 om 14:07

Hi leuke mensen welkom bij een nieuwe week blog.

Ja deze week was het dan eindelijk zo ver. Onze container werd geleverd!!! Eindelijk werden we na 2 maand weer herenigd met onze spullen. Geloof mij ik heb alles gemist; van mijn eigen potten en pannen, tot de kussens, de bank en natuurlijk ons eigen bed. Ik sta op als een plank, lijk wel 80 jaar oud maar in werkelijkheid lig ik al 2 maand op vreselijke bedden. Volgens Tom overdrijf ik dit, want hij heeft er geen last van. Maar eerlijk die man slaapt dankzij zijn werk overal, en zelf een kei hard bed is in vergelijking met de grond in een bos een heerlijke plek. Maar ik en mijn lijf zijn dat niet gewend en slaap dus vreselijk. Mama zei van de week dat ik net de prinses op de erwt ben haha, ik voel alles. Nou dat zou na deze week dan EINDELIJK afgelopen zijn. Vrijdag 28 stond de afspraak en ik kon niet wachten.

 

Maar voor dat het vrijdag was gingen er natuurlijk nog een paar dagen over heen. Deze week had ik eindelijk mijn echte rijles, en hoewel het rijden natuurlijk het zelfde is, wordt er in het verkeer gefocust op totaal andere dingen dan in Nederland. De les begon met de basis en in Nederland betekend dat welk pendaal is waarvoor en welke versnellingen zijn er, op Aruba was de basis echt de basis namelijk het om doen van de gordel. Iets wat trouwens hier alleen voor in de auto verplicht is. Maar schijnbaar wordt het om doen van de gordel zelfs tijdens het examen nog wel eens vergeten. Je snapt dat ik erg hard moest lachen toen ik dit even samen met mijn rij-instructrice moest doen. Zij is trouwens Arubaans maar heeft twee keer lange tijd in Nederland gewoond en is het met veel van mijn; huh wat gek dat jullie dat hier zo doen, eens. Heb trouwens dankzij deze les wel geleerd dat te pas en te onpas toeteren hartstikke normaal is, ben toch blij dat ik in Nederland al lessen heb gehad, en dus daar heb leren rijden. Anders zou ik straks denk ik binnen 5 minuten aan gehouden zijn!

 

De rijles ging verder prima, sommige dingen waren even wennen (denk aan; zwerfhonden die zo maar oversteken, rechts heeft officieel voorrang maar in de praktijk is het de grootste auto, en man wat zijn er veeeeeeel zandwegen) maar dat is logisch. Zoals ik al zei heb ik een Arubaanse rij-instructrice, ik heb met haar echt onwijs veel lol en dat maakt dat ik het bijna jammer vind dat ik als het allemaal mee zit nog deze maand mijn rijbewijs kan halen. Tom daar in tegen kan niet wachten en heeft mij alvast voorbereid dat ik de komende 800.000 keer mag rijden zodra dat pasje binnen is.

 

Verder naar donderdag ochtend want deze dag begon even gek, Tom belde met de mededeling dat omdat er morgen (de afgesproken datum voor de levering van de container) waarschijnlijk geen douane beschikbaar zou zijn, dat ze daarom vandaag de container kwamen openen en uitpakken. Meteen aan en gereed werd alles in werking gezet voor onze spullen. Papa haalde hun bed uit elkaar en drinken en broodjes werden gehaald. Toen ik om 10.30 met Neal bij Senco (soort gemeentehuis) zat, want ja wij mochten dan ook eindelijk ons bewijs van inschrijving ophalen, en zijn nu officieel inwoners van Aruba! stuurde Tom dat het uitpakken toch in eens niet door ging. Wauw dit was even schakelen… Zoiets is in Nederland bijna ondenkbaar maar hier kan dat gewoon. Licht teleurgesteld kwamen we thuis en besloten we dan maar naar het strand te gaan. Samen met collega’s, partners en andere kindjes maakten we er uiteindelijk toch een leuke dag van. Wel besloten we ons niet meer te veel te verheugen op dat de container morgen wel zou komen, want er was immers gezegd dat er waarschijnlijk geen douane beschikbaar zou zijn. Gelukkig kwam de volgende dag het verlossende bericht dat de verhuizers en douane beambte toch onderweg waren, en JA ik heb echt gehuild van blijdschap.

Eindelijk konden alle dozen die ruim twee maand geleden waren ingepakt in de bloedhitte uitgepakt worden. En met elke doos kwam een besef hoeveel spullen we ook al weer hadden en waar in hemelsnaam we het allemaal moesten gaan neer zetten. Een collega van Tom en zijn vriendin waren langs gekomen om te helpen (super lief!), maar het huis werd voller en voller. Hoe al de spullen in ons appartement in Zwolle hebben gepast is mij echt een raadsel gezien ons huidige huis echt vele malen groter is. Het is nu zondag terwijl ik dit typ en nog steeds hebben we een kamer VOL met dozen en ben bang dat die er ook nog wel even zullen staan. Maar ik kan je niet vertellen hoe fijn het is om een goed bed te hebben, onze eigen bank en tv te zien staan en een boterham te kunnen eten van onze eigen borden. Het huis voelde als goed, maar nu begint het ook echt als thuis te voelen, en dat gevoel is fantastisch!

 

Het was een hele leuke maar ook intense week, ik duik snel weer in de verhuisdozen.. Des te sneller zijn ze leeg haha. Ik wil je bedanken voor het lezen en hopelijk ben je er volgende week weer β˜€οΈ.

Reactie plaatsen

Reacties

Oma Greveling
een jaar geleden

Het was weer een gezellige blog om te lezen en ben blij dat je momenteel zo goed en snel om kunt schakelen, lieve Natalja geniet er nog even van dat je ouders er zijn een knuffel voor jullie allemaal πŸ˜˜πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹β€οΈπŸ’™πŸ’™

Karin boerman
een jaar geleden

Oooo wat leuk om dit alles te lezen...
Succes met alles😘

Eliza
een jaar geleden

Succes met je dozen😘