Week 31

Gepubliceerd op 7 augustus 2023 om 08:17

Hi leuke mensen welkom bij een nieuwe week blog.

Dat was dan de aller laatste volledige week met papa en mama. Aankomende woensdag avond vliegen ze terug naar Nederland en dan zal het een hele poos duren voor wij ze weer zien. Ik en wij hebben natuurlijk naast de gezelligheid ook ontzettend veel aan de hulp en extra handen gehad. Even iets regelen is er op Aruba niet bij, dus hoe fijn is het dat Neal bij mijn ouders kon blijven terwijl wij (LANG) voor onze tweede auto op het verzekeringskantoor zaten. Ook met kleine klusjes zoals het ophangen van de boekenplanken, en fotolijsten kwamen de boor skills van mijn vader goed van pas. Meermaals hebben Tom en ik gezegd dat wij dit ook prima zelf konden doen.. Maar even tussen ons gezegd denk ik dat papa het een fijn idee vond om toch een beetje zijn stempel op ons huis te kunnen drukken. Zodat wanneer ik naar de foto’s van Neal een de muur kijk, ik automatisch ook een beetje aan hem denk.

(Geen zorgen pap, komt goed!)

Tom was deze week precies een maand op het eiland. Echt niet normaal hoe snel de tijd gaat. Bijna alle spullen staan op hun plek, en ook de laatste dozen zijn zo goed als uitgepakt. Ons huis is nu echt een thuis! Tom begint maandag (vandaag) weer met werken, hij is sinds eind Mei al thuis in verband met vaderschapsverlof, verhuis verlof en zomerverlof. Ik weet het.. makkelijker geld verdienen dan dit bestaat niet haha. Maar het zal dus even wennen zijn om niet meer de hele dag samen te zijn. Eerlijk is eerlijk hij staat echt te springen om weer te gaan werken, geef hem eens ongelijk. Hele dagen op het water met 30 graden en zoals hij het zegt “petje en zonnebril op” klinkt toch ook heerlijk?!

 

Ik ben vooral benieuwd naar hoe het leven hier gaat zijn. Het leven wat 24/7 vakantiegevoel geeft maar dit niet is. Ook de gewone dingen als boodschappen, de was en het schoonmaken van de badkamer zijn gewoon weer taken die er dagelijks bij horen. En ik zit natuurlijk ook nog zonder rijbewijs, wat het ondernemen van dingen met Neal lastig maakt. Dat is wel iets waar ik het meest tegen op zie! Dit zorgt er voor dat ik een extra druk voel om in een keer mijn rijbewijs te halen, ik leer daarom elke dag. En ook als ik in de auto zit met Tom of mijn ouders herhaal ik welke kruispunten we tegen komen en wat de borden betekenen. Ik kan me haast niet voorstellen dat ik de theorie niet zal halen maar om eerlijk te zijn heb ik tot nu toe ook nog veel oefen examens niet gehaald. Een gevalletje ADHD en pregnancy brain resulteren dat ik vragen te snel lees of gewoon echt dingen niet goed onthoudt. Ik probeer uiteraard positief te blijven maar soms is dat rete lastig.. Ik zal gewoon blij zijn als ik dat stomme pasje in mijn handen heb en dit NOOIT meer hoef te doen haha!

Verder hebben we deze week dus een tweede auto gekocht, een Kia Rio. Dit wordt Tom zijn auto voor het werk enzo. Heel fijn dat we dit hebben afgevinkt, hoewel het natuurlijk niet meteen haast had aangezien ik mijn rijbewijs nog niet heb, maar deze auto was een buitenkansje en daarom besloten we hem toch te kopen. Want zal je net zien, heb ik straks mijn rijbewijs en is er nergens een fatsoenlijke auto te vinden, zit ik alsnog aan huis gebonden! We zijn ook nog lekker naar het strand geweest en Tom en ik zijn met een collega en zijn vriendin naar het casino geweest om mee te doen aan de bingo. Dit was zo leuk haha, met van die stempel stiften allemaal bingo kaarten af gaan in de hoop wat te winnen. Helaas gingen we alle 4 zonder een grote prijs naar huis, maar het was zeker een geslaagde middag. Ook was ons neefje jarig, hij werd 2. Dit was een van de eerste dingen waar van we het jammer vonden er niet bij te kunnen zijn. We hebben als verassing een grote ballon van een aap en een kaart opgestuurd. We kregen een filmpje van hoe hij de doos opent en de ballon ontdekt. Dat was prachtig en helemaal waar we op hoopten. Zo waren we er toch nog een beetje bij. Met papa en mama zijn Neal en ik nog naar de vlindertuin geweest, heel erg leuk. Neal daar in tegen vond de vissen in het water interessanten dan welke vlinder dan ook maar wij hebben ons prima vermaakt.

Het was een fijne week, met toch een verdrietig randje. Vorige week is namelijk mijn oud tante overleden. In mijn blog van week 27 vertel ik dat ik bij haar was langs geweest met Neal als afscheid voor de emigratie en dat ondanks haar dementie ze zo genoot van het bezoekje. Ik zei toen ook dat ik het een gek idee vond dat ik haar waarschijnlijk niet meer in levende lijve zou gaan terug zien. Niet wetende dat dit moment sneller daar zou zijn. Vooral voor mijn ouders die echt haar mantelzorger waren en 1a2 keer in de week minimaal bij haar langs gingen kwam vorige week het verdrietige nieuws dat ze was overleden. Papa en mama hadden van te voren besproken wat ze zouden doen als het moment daar zou zijn, en samen hadden ze de keuze gemaakt er niet voor terug te gaan. Maar toch, niet haar hand vast kunnen houden in die laatste momenten, en haar afleggen zoals mijn moeder graag voor haar had willen doen was niet fijn. Gelukkig kon mijn vader via een ingesproken bestandje toch een woordje doen op de crematie en heeft hij op die manier zijn laatste eer aan haar bewezen.

Nou het is weer een lange blog geworden, dus dankjewel voor het lezen. Volgende week de blog over het afscheid van mijn ouders, en de eerste dagen echt met zijn 3 op het eiland, hopelijk spreek ik je dan weer ☀️.

Reactie plaatsen

Reacties

Monique
een jaar geleden

Nou Mop super dat jullie het zo fijn hebben, ik zeg genieten, hief alleen maar regen, nu even droog, en wat word neal al groot en wijs, nou have fun🥰🥰🥰

Oma Greveling
een jaar geleden

Is weer een mooie blog meisje en ik heb het met plezier gelezen, sterkte van de week als papa en mama weer naar huis gaan 😘💋💋💋💋❤️

Je oude vader
een jaar geleden

Leuk blog, helaas dat van onze tante, zo is het leven. Wij gaan woensdagmiddag terug naar Nederland maar weten hoe jullie het hier hebben en dat geeft mij echt een moment van rust. Geniet ervan met jullie gezinnetje. wij zijn er volgend jaar weer om samen te genieten van jullie. Bedankt voor de gastvrijheid en alles erom heen. I Love you from Aruba and back at home.