Week 33

Gepubliceerd op 21 augustus 2023 om 08:12

Hi leuke mensen welkom bij een nieuwe week blog.

Nou dat was me wel een week; voor het eerst sinds ik hier ben, voelde ik me verdrietig omdat ik hier op Aruba zit en niet in Nederland ben. Hoewel ik weet dat deze emoties erbij horen en dit ook heus niet de eerste of laatste keer gaat zijn, blijven deze gevoelens heel naar! Terwijl we eigenlijk een leuke week hebben gehad! Lees gauw verder en ik neem je mee in de hoogte en dieptepunten van deze week.

Maandag; Vandaag had ik dan eindelijk mijn autotheorie-examen. Ik was zenuwachtig en wist eigenlijk niet waar ik het examen moest maken. Dat wisten meer mensen niet en daardoor werd ik van de ene naar de andere locatie gestuurd. Net toen ik op weg was van gebouw naar gebouw, kwam er een politieagent aangewandeld. Toen ik hem vroeg waar ik moest zijn voor het examen kreeg ik te horen dat ik helemaal verkeerd zat en midden in Oranje-stad moest zijn. En daar gebeurde het: van spanning en stress begon ik te huilen: zou ik nog op tijd komen om mijn examen te doen? Die arme politieagent wist niet wat hem overkwam en besloot om mij op de juiste plek af te zetten. Zo lief!  Uiteindelijk was ik net op tijd en mocht ik nog mee doen met het examen. Helaas, zoals je op mijn Instagram hebt kunnen lezen, heb ik het examen niet gehaald: Ik had 1 fout te veel. Dat voelt kut! Ik had dan liever 10 fouten teveel gehad. Maar goed, ik weet nu ook dat het niet halen van het examen 100% mijn eigen fout is: ik heb twee keer op een antwoord geklikt en zo gauw ik doorklikte gedacht: ‘shit, dit klopt niet’. Achteraf bleek dan ook dat het zo’n fijne instink vraag was. Bij het herexamen ga ik dus rustiger aan doen en beter lezen!

Woensdag; Op woensdag hebben Neal en ik met Shindy en baby Oann gebruncht bij een ge-wel-dig tentje! Ik had een heerlijke avocadotoast en Shindy had poached egg. We besloten om er ook een heel fijn glas prosecco bij te drinken. Wat was dat genieten zeg! Na de lunch gingen we door naar een indoor speeltuin voor de kinderen. Heerlijk om te zien hoe Neal ineens begon te klimmen en klauteren! Ook had hij een vriendinnetje: een meisje was helemaal weg van hem en wilde telkens kusjes geven. Neal wist nog niet echt wat hij daarvan vond, maar genoot zichtbaar van al het speelgoed. Ook de grotere speelautootjes waren interessant. Toen ik Neal er in zette, pakte hij meteen het stuur en drukte op te toeter. Hoe dan? Meneer heeft eerder zijn rijbewijs dan zijn eigen moeder!

Vrijdag; Vandaag begon het jaarlijkse bloemencorso in Sint-Jansklooster. Voor het eerst in ruim 10 jaar was ik daar niet bij. Om toch nog een klein beetje te genieten van de sfeer, facetimede ik met Gerlize. De prijsuitreiking voor de mooiste wagen heb ik mee gekeken vanafde bank met een livestream, maar dat was het niet hetzelfde. Mijn ouders zaten aan de kant van het parcours en stuurden foto’s. Ik baalde er echt van dat ik er niet bij was, en Neal niet de wagens kon laten zien. Uiteindelijk moet hij natuurlijk ook de liefde voor het corso mee krijgen! Gelukkig heeft Neal met veel aandacht naar de livestream van de avondrondgang gekeken. Ik denk dat het via de tv al overweldigend genoeg voor zijn kleine hoofdje was!

Zaterdag; De wekker ging vroeg, hoewel ik sinds ik mama ben het eigenlijk een normale tijd vind. Ik werd namelijk om 8 uur opgehaald door Emma! Een aantal weken geleden had ze me gevraagd of ik met haar mee wilde naar een introductie duikles. Deze duikles zou wat vanuit de kazerne worden georganiseerd. Ik heb altijd gezegd dat ik nooit zou gaan duiken, want ik was er volledig van overtuigd dat ik niet meer boven zou komen. Toch won mijn nieuwsgierigheid, en heb ik tegen Emma gezegd dat ik het wel wilde proberen. In mijn achterhoofd hield ik dat ik altijd nog ter plekke kon zeggen dat ik niet wilde. Emma en ik vonden het beide spannend, eenmaal op de locatie aangekomen begonnen we met theorie waarna we op de boot richting de duiklocatie gingen. Op de boot kregen we onze duikuitrusting aan en toen mochten we de rand van de boot overstappen. Die stap was even een dingetje, maar eenmaal in het water waren alle zenuwen weg! We hadden goede instructeurs die de hele groep bijna allemaal een op een begeleiding gaven. Toen we onze oren en bril hadden geklaard en we hadden laten zien dat we bij het verliezen van ons mondstuk wisten wat we moesten doen, konden we echt gaan duiken! Er was gezegd dat we maximaal 9 meter diep zouden gaan vandaag. Hier had ik lachend op gezegd dat ik 4 wel prima vond, maar ook dit veranderde onderwater. Uiteindelijk bleek dat mijn instructeur nog op zijn schouder was getikt omdat we al bijna op de 9,5 meter diepte zaten. De onderwaterwereld was zo bizar mooi dat ik steeds dieper wilde! We hebben veel verschillende vissen en koraal gezien, en als klap op de vuurpijl zijn we ook naar een wrak gezwommen. Ik heb een keer van beneden naar boven gekeken en kreeg bijna een soort dieptevrees. Shit, ik ben echt diep!’ dacht ik, maar direct besloot ik dat ik niet meer omhoog zou kijken en zou genieten van alles wat ik zag! Het was supertof en heb geleerd om eerst iets te proberen en dan pas te roepen of ik ooit ga doen!

Dit is de enige foto die ik gemaakt heb tijdens deze duikles. Gelukkig zijn er door de instructeurs ook foto’s gemaakt, deze heb ik alleen nog niet binnen. Hopelijk volgende week!

Zondag; ‘s Zondags werden we wakker van intense regenbuien. Heel bizar dat ondanks zulke buien het een paar uur later weer strandweer is (hallo regenseizoen). Om 10 uur hadden we afgesproken met Shindy, Gerry en hun kindjes om naar de Donkey Farm te gaan. Helaas viel dit letterlijk in het water en hebben we gewoon bij Gerry en Shindy thuis met de kindjes gespeeld. Trouwens, even een kleine update over Neal: de kleine meneer heeft deze week zowel mamamama als dadapapagezegd! Zondagmiddag zijn we lekker naar het strand geweest; even heerlijk genieten met zijn drietjes en uiteindelijk sloot een collega met vriendin ook nog aan. Het was een gezellige middag.

Ik dank je weer voor het lezen, wens je een fijne week en hopelijk spreek ik je volgende week weerβ˜€οΈ!

Reactie plaatsen

Reacties

Dineke van der Weide
een jaar geleden

Wat heb je dit weer mooi opgeschreven voor ons allemaal! Ik zie het zo voor me. Met een verhit hoofd zoeken naar de examenperiode, mee met oompje agent. En dan uiteindelijk net 1 fout teveel. Niet heel gek toch
Volgende keer doe je het met 2 vingers in de neus!
Wat ben je toch een superlieve mama. Echt je ziet het aan je. Prachtig!
Knuf voor Neal en ook voor jou.
Liefs

Sven Mosman
een jaar geleden

Goeie dingen, lekker bezig pik !!!

Esther Mosman-Greveling
een jaar geleden

Wat een mijlpaal voor het eerst papa en mama zeggenπŸ’žπŸ’—πŸ’“πŸ’™πŸ˜˜

Oma Greveling
een jaar geleden

Lieve Natalja, het was weer fijn jouw blog te lezen, aan het begin moest ik wel even slikken toen je schreef dat je zo verdrietig was en ineens besefte dat je zo ver weg bent nu maar dit gevoel zul je nog wel vaker krijgen maar dat is heel normaal want je bent ook heel ver weg maar we hebben altijd FaceTime en dan lijkt het ineens niet zo ver weg meer, jammer dat je gezakt bent dat geeft niks gewoon overdoen, fijn dat je ook heel leuke dingen hebt gedaan en vooral dat je hebt gedoken ik hoop voor je dat je ook je duikbrevet gaat halen kun je ook samen met Sven als deze je komt bezoeken lekker samen duiken zou leuk zijn voor jullie allebei, lieverd ik ben nu alweer nieuwschierig naar je volgende blog πŸ˜˜πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹β€οΈπŸ’™πŸ’™