Week 34

Gepubliceerd op 28 augustus 2023 om 08:12

Hi leuke mensen welkom bij een nieuwe week blog.

Een nieuwe week met nieuwe ronden en nieuwe kansen. Ik mocht deze week mijn autotheorie herkansen, en wat was ik daar zenuwachtig voor! Ook kregen we te maken met onze eerste tropische storm, hadden we een babyshower en had ik een Mommy’s Night out. Ik kan niet wachten je mee te nemen in deze week, lees je mee?

Maandag: Vandaag was het zo ver: om 11:00 uur moest ik me weer melden op de examenlocatie voor mijn herkansing voor de auto-theorie. Shindy was zo lief om mij ook deze keer weer op te komen halen, af te zetten en op Neal te passen. En dat allemaal terwijl haar eigen zoontje niet fit was, echt waanzinnig! Dat betekende des te meer druk voor mezelf: nu moest ik het wel halen. Ik wilde niet nog langer afhankelijk zijn van mensen. Ik begon de ochtend al met trillende benen. Man, wat was ik zenuwachtig! Shindy praatte me moed in: waarschijnlijk zou ik gewoon hetzelfde examen krijgen als vorige week in een veranderde volgorde. Ik durfde hier niet vanuit te gaan, maar hoopte het stiekem wel. Toen ik plaats nam achter de computer en de eerste vraag voor me kreeg, zonk de moed me in de schoenen; het was een totaal ander examen! Ik had goed geleerd, het hele theorie boekje kon ik letterlijk opdreunen. Toch begon ik weer aan mezelf te twijfelen. Tijdens het examen kon ik mijn lichaam niet onder controle houden; de muis ging alle kanten op. Terwijl ik vraag 37 invulde, was de man naast me klaar en stond hij juichend op. Ik keek geïrriteerd zijn kant op: Hallo? Er waren nog mensen met het examen bezig en door mijn ADHD was ik meteen afgeleid. Achteraf hoorde ik dat deze man voor de 27e keer het examen had afgelegd en het eindelijk had gehaald. Jaik snap nu waarom hij zo blij was. Vraag 49 kwam en ook vraag 50 beantwoordde ik. Ik drukte op versturen en waar ik vorige week meteen een rode cirkel zag met not passed’, was het nu niet duidelijk. Ik opende de vragen en telde 5 fouten. 5 fouten? Dat betekende toch dat ik geslaagd was?! Ik maakte mezelf gek en wist het echt even niet meer. Ik besloot naar de politieagent te lopen die de wacht bij het examen hield. Hij overhandigde mij vervolgens mijn formulier met daarop het magische ‘GESLAAGD. Ik had mijn theorie gehaald! Nog natrillend liep ik naar de balie om mijn afspraak voor het afrijden in te plannen. Hier kreeg ik hier te horen dat ik meteen woensdag al mocht afrijden. Je snapt wel dat mijn dag niet meer stuk kon.

Hij vond de stress van zijn moeder ook erg vermoeiend haha.

Die avond hadden wij onze eerste Arubaanse babyshower. Een grappig verschil is dat, zowel mannen, vrouwen en kinderen samenkomen in plaats van de Nederlandse babyshowers waar alleen vrouwen bij aanwezig zijn. Het was bloedheet, maar de papa en mama to be (die letterlijk vanuit het vliegtuig ‘overvallen’ werden met dit feest) waren verrast en genoten zichtbaar. Iedereen was gevraagd iets lekkers mee te nemen en er werden spelletjes gedaan; zo moest er door middel van een touw ingeschat worden hoe groot de buik van de mama to be was, en deden we een spel waarbij de ouders een afbeelding kregen en deze moesten uitbeelden zonder het woord te zeggen. Dit was erg grappig, het was een leuke avond!

Dinsdag: Toms wekker ging vandaag extra vroeg: om half 4 stond hij op want hij en zijn collega’s wilden een nachtroute gaan varen op het werk. Neal was ook al wakker en terwijl Tom de deur uitging, heb ik Neal bij mij in bed een fles gegeven waarna we weer in slaap vielen. Tegen half 7 werden we wakker van hevige regen tegen de terrasdeuren. Ik opende het gordijn en zag letterlijk de ene na de andere flits. Het onweerde ontzettend hard en de regen kwam met bakken uit de lucht. Sinds we hier zijn, hebben we wel eens regen mee gemaakt maar dat was altijd zo weer over. Dat leek nu niet het geval te zijn. Met Neal op mijn arm liep ik de woonkamer in om de was die nog onder de veranda hing binnen te halen. In het donker liep ik naar de terrasdeuren en stapte ineens in nattigheid. Ik knipte het licht aan en zag dat de hele woonkamer blank stond. Direct heb ik Neal in de box gezet om letterlijk te dweilen met de kraan los. Het was ons al eerder opgevallen dat er een gleuf onder de terrasdeuren zat, maar hey, met het mooie weer zagen we er geen erg in. Nou, daar zijn we even mooi van terug gekomen! Ik ben ruim een uur bezig geweest om al het water naar buiten te krijgen. Omdat het nog steeds behoorlijk stormde, heb ik handdoeken voor de deur gelegd. Dit hielp gelukkig! Eenmaal klaar bedacht ik mij ineens dat de mannen die ochtend zouden gaan varen. Ik opende whatsapp om Tom te appen maar zag op dat moment gelukkig in de vrouwen-app dat de mannen al weer aan land waren. Niet veel later belde Tom. Natuurlijk schrok hij toen ik vertelde over het wateroverlast en heeft hijmeteen de verhuurder ingeschakeld. De storm woekerde voort; scholen besloten dicht te blijven, wijken zaten zonder stroom en de mensen die wel de weg op moesten, konden bijna varen. Echt, zoiets heb ik nog nooit mee gemaakt. Tegen een uur of 12 stopte het gelukkig met regenen; het was een enerverende ochtend!

Woensdag: De dag van mijn praktijk examen. Een stuk minder zenuwachtig stond ik op. Gelukkig mocht ik om 09:30 uur al rijden dus had ik niet veel tijd op mezelf gek te maken. Tom had deze ochtend vrij genomen om mij naar de examenlocatie te brengen. Het blijft gek en lichtelijk intimiderend dat er een politieagent in uniform bij je in de auto stapt en dat hij/zij jou gaat beoordelen in plaats van de ‘gewone examinatoren die ik vanuit Nederland gewend ben. Ik had gelukkig een leuke jonge gast die meekeek en ik voelde me direct op mijn gemak toen hij vertelde over zijn 10 maand oude zoontje. We kletsten terwijl ik zijn rijinstructies opvolgde. Ik kreeg bij de eerste rotonde een puntje van aandacht; ik kwam te hard aanrijden. Ik kreeg een waarschuwing en anders was het klaar. Duidelijke taal dacht ik zo! Na de volgende rotonde en een stopbord verder gaf de agent aan dat ik het goed deed en dat we terug naar de examenlocatie zouden gaan. Redelijk beduusd, want ik had tijdens mijn lessen de normale examenroute geleerd met veel onoverzichtelijk kruisingen en obstakels waar we nu niets van hadden gereden, vroeg ik of ik geslaagd was. De agent lachte en gaf als antwoord dat als ik nu niet boven op een auto zou botsen, ik inderdaad geslaagd was. Terug op de locatie kreeg ik de mededeling dat wanneer ik mijn gezondheidsverklaring zou inleveren (dat is hier verplicht) ik het document zou krijgen dat ik nodig heb voor het aanvragen van mijn rijbewijs. Tom stond ondertussen buiten te wachten en ook hij was ontzettend blij voor me. Het heeft even geduurd, maar EINDELIJK heeft deze meid haar rijbewijs in de pocket!

Vrijdag: Nadat ik donderdag alles in werking had gezet om via een lokale huisarts een gezondheidsverklaring te krijgen, kon ik vandaag bij Censo, het gemeentehuis, mijn rijbewijs aanvragen. Hier op Aruba gaat alles langzaam, rustig en soms gebeurt het helemaal niet. Maar een rijbewijs aanvragen, dat gaat in sneltreinvaart. Waar je in Nederland een aantal werkdagen moet wachten voor je je rijbewijs kan ophalen, stond ik nu binnen 20 minuten buiten met het pasje op zak! Het is officieel: ik mag de weg op! Om dit te vieren besloten Tom en ik om in Oranjestad te lunchen. Heerlijk!

Vanavond stond een avondje uit op de planning. Shindys nichtje, Thalia, was op Aruba op vakantie en de dag erna jarig. Daar moesten we op proosten! We begonnen met een cocktail bij Eduardos Hideaway (voor de duidelijkheid; ik reed die avond niet!) waarna we doorreden naar de High Rise om in de Gusto te gaan dansen. Daar aangekomen werd het al snel druk met collega’s van Tom en hun vrouwen. De hebben gedanst en ook lekker gedronken. Zelf was ik met 1 drankje al klaar: ik bestelde een Long Island Ice Tea en kreeg een Long Island met 1 druppel ice tea. Daar was ik de hele avond zoet mee. Om 00:00 uur precies proostten we met shots op de verjaardag van Thalia. Het was een super leuke avond!

Zaterdag: Hoewel ik om 01:00 in bed lag en niet gek veel gedronken had, was ik vanmorgen toch best brak. Neal besloot ook ieder uur zijn speen kwijt te raken en vervolgens te huilen wat de nachtrust niet ten goede kwam. Gelukkig nam Tom, die gisteren thuis bij Neal was gebleven, de ochtend op zich waardoor ik wat langer kon blijven liggen. Ik heb er een brakdag van gemaakt en heerlijk op de bank geluierd. ‘s Middags kwamen er nog twee collega’s van Tom langs voor een biertje in de zwembad. Ik besloot lekker binnen te blijven en had ook weinig opties want Neal viel voor het eerst in lange tijd weer zalig 1,5 uur op mijn borst in slaap. Hierdoor was ik verplicht niets te doen en ik genoot er ontzettend van. Heerlijk zo’n zaterdag die als zondag voelt.

Hoe schattig is dit? Ik kan er uren naar kijken!

Nou lieve mensen, dat was een hele lange blog. Maar het was dan ook een week met veel leuke dingen. Dankjewel voor het lezen, en hopelijk ben je er volgende week ook weer ☀️.

Reactie plaatsen

Reacties

Monique
een jaar geleden

Nou mooi weekje 😍😍

Robbert Mosman
een jaar geleden

Weer een mooie blog, maar bij het zien van ons kleine mannetje heeft deze opa tranen in de ogen. Ik mis jullie natuurlijk ook.

Dineke
een jaar geleden

Ik ben weer helemaal op de hoogte. Gefeliciteerd met je rijbewijs!
T was me het weekje wel voor jou. En wat is dat kleine mannetje toch een lieverd.
Je houdt ons goed op de hoogte met je verhalen en mooie foto s.
Ik wens je een mooie week toe en liefs voor jullie vanuit Zwolle