Week 46

Gepubliceerd op 20 november 2023 om 08:16

Hi leuke mensen welkom bij een nieuwe week blog.

Nou dat was een totaal andere week dan vorige week. Na mijn kleine emotionele breakdown op zaterdag vertelde ik in de vorige blog dat zondag gelukkig meteen een stuk beter ging. Dat gaf nieuwe positieve energie en dat was fijn. Deze week vertel ik je over de dag dat Tom weer thuis kwam, Neal en ik allebei ziek werden en Sinterklaas aankwam op het eiland. Lees gauw verder dan neem ik je mee.

Is de slaaptraining klaar?

Na dat Neal zondag op maandag nacht (op een aantal keer wakker te zijn geweest vanwege zijn verkoudheid na) goed had geslapen starten we de maandag rustig op. Ik deed de huishoudelijke taken en Neal speelde met zijn blokken. Echt leuk om te zien dat hij nu snapt dat de blokken in de gaten moeten, hij snapt overigens nog niet dat een vierkant in een vierkant moet maar dat komt vanzelf hij is tenslotte pas 10 maand! We deden de week boodschappen en tegen 3 uur stapten we in de auto naar Shin en Gerry. We mochten hier komen spelen en mee eten. We aten heerlijk kipsate van de bbq en Neal speelde met Oann en Odin. Toen we thuis kwamen had ik de hoop dat Neal in de auto in slaap zou zijn gevallen maar dit was niet het geval. Een klein beetje gespannen na vorige week bracht ik hem naar bed, maar ook nu ging hij zonder al te veel moeite slapen. Oh man wat hoop ik toch dat de slaaptraining klaar is en die hel week van vorige week niet voor niks is geweest. Dinsdag ochtend was mijn wekelijkse vrije ochtend. Mariëlle stond om half 10 voor de deur en na dat we even hadden bij gekletst ging ik er snel vandoor. Ik had namelijk om 10 uur een afspraak staan bij Luxury Decorations Aruba voor Neal zijn verjaardag. Dit is een zaak met 10.000 verschillende ballonnen in allemaal thema’s en zij gaan voor ons de decoratie voor Neal zijn verjaardag maken. Zo hoeven Tom en ik niet de avond van te voren nog ruim 50 ballonnen op te blazen, scheelt weer haha. Ook het idee voor de taart en de cakesmash zijn de deur uit, ik ben er zo benieuwd naar. Een aantal weken geleden zag ik op tegen zijn verjaardag, zo zonder familie en vrienden en we dachten toen ook dat er bijna niemand hier op het eiland zou zijn. Ik heb toen wel even gehuild maar uiteindelijk blijkt het allemaal toch mee te vallen en nu ik met de voorbereidingen bezig ben krijg ik ook steeds meer zin om deze speciale dag te vieren. Zo gek dat hij over 5 weken gewoon 1 jaar is, geen baby meer!

Allebei helemaal in de ban van de film van Juf Roos.

Zo lastig om in zo veel kleuren, soorten en maten ballonnen de juiste keuzes te maken.. 

Cake toppers zijn ook gekocht. Er was een Engelse happy birthday maar dit leek met wel toepasselijk, op zijn Spaans.

Tom is weer thuis!

Dinsdag middag kwam Tom ook weer thuis. Zoals ik in de blog van vorige week al zei voelde deze 8 dagen langer dan 8 weken alleen in Nederland. Ik heb het echt onderschat en was blij dat hij weer thuis was. Ook Neal was blij om Tom weer te zien maar leek verder nog niet echt door te hebben wat er aan de hand is. Op woensdag begon ik de ochtend bij de C-Mart om met mijn opleiding bezig te gaan. Ik had alleen erg weinig concentratie en focus en besloot daarom na anderhalf uur het voor gezien te houden. Ik ben even door Oranje stad gewandeld maar was op tijd weer thuis. Ik voelde me niet echt fit, wat uiteindelijk een voorbode was voor donderdag en vrijdag want ik had de verkoudheid van Neal gekregen en de hoofdpijn die erbij kwam kijken was niet fijn! Twee dagen heb ik op de bank gelegen en veel met mijn kleine hummeltje geknuffeld. Zaterdag ochtend voelden we ons een stuk beter, en gelukkig maar want we hadden een leuk weekend voor de boeg! Vandaag stond Odin zijn verjaardagsfeestje op het programma en daar hadden we heel veel zin in. Het thema was ‘ Two the moon ‘ en Shin had het allemaal super tof versierd. We hebben een eigen sensory lava lamp gemaakt, en de taart was verrukkelijk. Het was een erg leuke middag. Op de terug weg viel Neal in de auto in slaap waardoor Tom en ik toen we thuis kwamen een relaxte avond samen hadden! We hebben lekker gezwommen, (kokosnoot ananas) biertjes gedronken en spelletjes gedaan. Fijn deze quality time!

Mijn uitzicht deze week.

The birthday boy tijdens het zingen van lang zal hij leven.

Neal helemaal in trans door zijn eigen gemaakte sensory lava lamp.

De taart! De maker van deze taart gaat Neal zijn verjaardagstaart ook maken. Zo benieuwd, kan niet anders dan prachtig worden.

Hij komt, hij komt, die lieve goede sint

Zondag begon de dag voor Tom met klusjes in de tuin, ik schreef mijn blog en Neal speelde fijn op de grond. Na dat de klusjes gedaan waren en het ontbijt op was, keken we serie op de bank en hadden we vooral een relaxte ochtend. Alles ter voorbereiding op vanmiddag want vandaag is het op Aruba dan ook zo ver, Sinterklaas en de pieten komen aan. De laatste keer dat ik hier zo enthousiast over was, was ik zelf nog een kind denk ik. Het pietenmutsje stond Neal zo onwijs schattig en we waren benieuwd hoe hij het zou vinden. Om 3 uur verzamelden we samen met Shin, Ger en Odin, en Swen, Emma met kids. We vonden een goede plek waar we alles konden zien. Neal vond het reuze indrukwekkend en keek vanaf Tom zijn nek zijn oogjes uit, we dansten en genoten met volle teugen. Omdat we al op tijd naar de stad waren gegaan en het hier op zijn Arubaans uit liep, waren we toen de Sint eenmaal voorbij was er ook wel klaar mee. Thuis hebben we Neal onder de douche gezet waarna hij vrijwel meteen heerlijk is gaan slapen en wij sloten de zondag af met een serie in bed, helemaal top!

Neal mocht Sinterklaas een handje geven. Hij deed het zo goed, heeft geen een keer gehuild toen de pieten voorbij kwamen.

Mijn knappe pietje! 

Toch een ander beeld dan de Nederlandse intocht hè haha.

Het was een goede week ondanks de twee dagen ziek, het is fijn om weer compleet met zijn drieën te zijn. Aankomende week wordt ook erg leuk want dinsdag komt opa Dick (de vader van Tom) aan op Aruba voor een week vakantie. We hebben er zin in! Bedankt voor het lezen van deze week blog, hopelijk spreek ik je volgende week ☀️!

Reactie plaatsen

Reacties

Monique
10 maanden geleden

Nou Mop je ziet er goed uit, en fijn dat het nu beter gaat, super veel plezier met opa deze week💪💪💪