Week 47

Gepubliceerd op 27 november 2023 om 08:11

Hi leuke mensen welkom bij een nieuwe week blog.

Jaa een nieuwe week en dus een nieuwe blog. Een extra leuke want de vader van Tom (opa Dick) kwam aan op Aruba. Verder werden we verrast met een typische Nederlandse traditie, kreeg Neal zijn 11 maanden vaccinaties, hadden we een gezellige bbq en kwam sinterklaas nog een keer aan op het eiland. Wat een geluk! Lees gauw verder dan neem ik je mee in deze week.

Making new memories!

Na dat we op maandag de wekelijkse schoonmaak achter de rug hadden, reden Neal en ik naar de supermarkt voor de boodschappen. Aangekomen bij de Ling and Sons (Arubaanse Albert Heijn) stapte ik de auto uit en kwam een heerlijke bekende geur me tegemoet. Ik kon het nog niet meteen plaatsen maar toen we naar de ingang van de winkel liepen bleek daar een zee container te staan waar jawel OLIEBOLLEN uit verkocht werden. Wauw wat een verassing was dat! Ik had op de een of andere manier niet verwacht dat dit hier te koop zou zijn en er daarom rekening mee gehouden dat we de komende jaren het zonder deze typische Nederlandse traditie zouden moeten doen. Snel haalden we binnen alle boodschappen om vervolgens 3 oliebollen mee naar huis te nemen. Tom heeft deze week een oefening (gewoon op het eiland) en was daarom laat thuis. Voor mij een geluk want hier door had ik nog een extra oliebol. Want misschien ligt het aan mij, maar vers zijn ze toch het lekkerst. Eenmaal thuis kon ik niet wachten om Neal zijn aller eerste oliebol te laten proeven en wat vond hij het lekker! Hij kwam telkens met open mondje naar me toe voor nog een hapje. Ik vond de oliebol ook verbazingwekkend goed, weet natuurlijk niet wat ik er van kon verwachten maar het smaakte zeker naar meer.

Krijg gewoon weer trek als ik deze foto zie 

Nog een hapje mama..

Eindelijk kwam hij de schuifdeuren door.

Dinsdag avond was het zo ver, om 17:00 reden we naar de airport om opa op te halen. Neal had ik van te voren eten gegeven zodat hij bij thuis komst meteen naar bed kon. Het duurde even voor Dick de schuifdeur door kwam maar het was een ontzettend fijn weer zien. Neal reageerde meteen enthousiast en lachte breed. Na een goede nacht slaap was het woensdag tijdens het ontbijt tijd om alle pakjes uit te pakken. Dick heeft (denk ik) aardig wat eigen spullen thuis moeten laten om al die cadeautjes mee te kunnen nemen want wat zijn we verwend. Neal kreeg van tante Demi twee hele leuke voorlees boeken, van opa en oma een lieve kaart en een voel/aanraak boekje, tante Iris had de matchende pyjama’s van feetje mee gegeven en van Ruben en Cheryl kreeg hij het Disney adventskalender, waar ik overigens ook erg blij mee ben haha. Opa had zelf natuurlijk ook nog cadeautjes mee genomen zo werd ik verwend met een heerlijke rituals pakketje, Tom ontving het nieuwste shirt van PEC en Neal kreeg zijn eerste duplo set een een boekje met eerste 1000 woorden. Als laatste kreeg ik van Demi het nieuwste hoe overleef ik boek dat is echt jeugd sentiment en ben er dan ook meteen in gaan lezen. Echt een verwennerij van jewelste! Omdat Tom deze week zoals ik al eerder zei een oefening heeft op het eiland en daardoor dus tot donderdag van 05:50 tot 21:30 aan het werk zou zijn was het aan mij de eer om Dick op sleeptouw te nemen. Zo gezegd zo gedaan reden we na het uitpakken van de cadeaus via een toeristische route naar de nieuwe locatie van eduardo’s voor een heerlijke brunch. Ik had bananenpannenkoeken met fruit, Dick een Mexican bowl en voor Neal had ik een fruithapje mee. Na dat we het eten op hadden reden we naar de supermarkt om de rest van de middag heerlijk in en rond om het huis door te brengen. We hebben gezwommen en Neal geniet zichtbaar van zijn een op een tijd met opa.

Herenigd met (o)pa

Net of de Sint al langs is geweest, wat een verwennerij!

Hij vond de kaart van opa en oma zo leuk. Nu krijgen ze elke avond een kusje voor het slapengaan. 

Neal schrok heel erg en binnen één seconde had hij het op een brullen gezet!

Wat deze week iets minder leuk maakte was de afspraak die stond op donderdag ochtend namelijk Neal zijn 11 maanden vaccinaties. Ik HAAT naalden en kon merken dat ik het nu ook spannend vond voor Neal. Dit heb ik natuurlijk verborgen gehouden voor hem, want het is nergens voor nodig dat hij mijn angst overneemt. De eerste twee vaccinaties waren zielig want ze zijn dan nog zo klein, maar ze hebben eigenlijk geen idee wat er gebeurt en ik wist dat Neal dat nu wel door zou hebben. De vaccinaties krijgt hij op de kazerne dus we moesten vroeg ons bed uit. Voor het eerst in maanden ging er weer een wekker af en dat was wennen. Om 9 uur zaten we in de wachtkamer en werden we door twee verpleegkundigen binnen geroepen. Ik moest op het randje van de behandeltafel gaan zitten met Neal voor mij op schoot. Aan beide kanten kwam een verpleegkundige zitten en na dat ze tot drie hadden geteld prikten ze tegelijk de naald in zijn beentjes. Neal schrok heel erg en binnen een nano seconde was hij kei hard aan het brullen ik vocht ik tegen de tranen. Man wat was dit kut. Gelukkig zou Neal Neal niet zijn als hij na amper 2 minuten alweer lachend en zwaaiend naar de verpleegkundigen keek. Dit deed me goed. Op de terugweg reden we langs de Cmart waar ik Neal zijn verjaardagsoutfit scoorde (dit blijft een verassing tot de dag zelf zoals je zult begrijpen). Toen we thuis kwamen at Neal een broodje en ik was trots op hoe hij het deed, ik ervaarde nog weinig anders dan anders en hoopte dat hij geen bijwerkingen zou krijgen van de prikjes. We speelden buiten met het badje maar toch na een uurtje begon hij te jengelen. Ik temperatuurde hem en jawel hoor.. koorts. De rest van de middag brachten we door op de bank waar hij zo zielig onder een dekentje amper bewoog van de pijn in zijn beentjes. De nacht naar vrijdag ging niet veel beter, twee keer werd Neal wakker met heel erge pijn waardoor ik hem amper kon aanraken. Wat breekt je hart om je kind zo te zien maar vrijdag leek hij te zijn opgeknapt. De koorts was weg en hij was weer zijn vrolijke zelf. Begin van de week hadden we Shindy, Gerry en de kids uitgenodigd om vanavond te komen bbq’en dus samen met Dick reden we naar supermarkt om een lekker stuk vlees uit te kiezen. We hebben een hele leuke middag en avond gehad waarin we lekker hebben gezwommen, gegeten en gedronken. Helaas zakte Neal begin van de avond toch weer in en kwam de koorts terug. Het duurde daarom even voor hij sliep maar had een fijne rustige nacht.

Hier leek er nog niks aan de hand, lekker spelen in het badje.

Mijn arme mupske, zo ziek van de prikjes..

Een auto wasser aan huis, hoe luxe is dat?!

Zaterdag was Tom lekker vrij, dit is hij tot en met dinsdag en hij heeft daardoor lekker een paar dagen quality time met zijn vader. Vandaag zijn we lekker naar het strand geweest en huurden we een parasol en ligbedjes. Dit doen we normaal nooit maar het was heerlijk om even maximaal te kunnen ontspannen. Neal speelde heerlijk en zat compleet van top tot teen onder het zand maar het was genieten hem zo bezig te zien. Na dat we tegen 3 uur thuis waren omdat ik erge hoofdpijn kreeg keken Tom en Dick de wedstrijd van PEC terwijl ik een uurtje ging slapen. Toen de hoofdpijn was afgezakt zag ik buiten dat onze auto’s werden gewassen. Hoe luxe is dat eigenlijk; Je maakt een afspraak en dan komt er een man met een busje bij je thuis en wast je auto van binnen en buiten en zo super netjes. Zelfs de banden werden gepoetst en de velgen blonken weer alsof ze nieuw er op gezet waren. Vanavond gingen we uit eten bij bingo. Ik had een carpaccio, Dick een garnalen pasta en Tom een mixed grill. Na dat ik Tom en Dick na het eten had afgezet op de High Rise bracht ik zelf Neal naar bed om vervolgens aan mijn blog te werken. Zondag ochtend begon de dag vroeg want vandaag komt sinterklaas speciaal voor alle mariniers kinderen nog een keer aan maar dan op de kazerne. Super leuk natuurlijk dus om kwart over 8 zaten we met ons kleine pietje in de auto. Neal heeft de sint een handje gegeven en deed het wonderbaarlijk goed. Na dat het sint feestje voorbij was reden we naar Oranje stad, helaas was alles zoals normaal gesproken dicht. Wij hadden alleen verwacht dat vanwege Black Friday weekend hier de winkels toch open zouden zijn maar dit was helaas niet het geval. Toen zijn we door gereden naar de High Rise waar we lekker hebben geluncht en Dick wel wat souveniertjes heeft gehaald. We sloten deze dag af bij Shin en Ger voor een gezellige bbq.

Ons ‘kamp’ op het strand, wat hebben we een fijne middag gehad. 

Wordt nog wennen als we het in Nederland weer zelf moeten doen of ergens naar toe moeten rijden voor een schone auto haha!

Tijdens het eten mocht deze grote vent lekker kleuren. Wat had die een plezier.

En nu is het weekend weer voorbij, nog twee dagen en dan moeten we alweer afscheid nemen van opa. Wat gaat de tijd snel! Lieve jij aan de andere kant, bedankt voor het lezen van deze (lange) blog, maak er een mooie week van en hopelijk spreek ik je volgende week weer.

Reactie plaatsen

Reacties

Robbert Mosman
10 maanden geleden

Wat fijn dat jullie samen zo genieten van elkaar.
Natuurlijk nu extra met opa Dick.

Oma Greveling
10 maanden geleden

Lieve kleindochter.
Wat heb je weer een heerlijke blog geschreven ik zie het allemaal zo voor me (plaatsjes denken) is nu toch wel fijn , dat heb jij dus weer niet van een vreemde 🤣🤣 fijn lieverd dat jullie zo genieten en daar ook weer fijne vrienden hebt gemaakt, ach die arme Neal maar dat hij er een beetje ziek van is geweest is alleen maar goed op deze manier maakt zijn lichaampje beter afweerstoffen en daar doe je het dan toch ook voor, fijn dat de vader van Tom even bij jullie is en ik zie dat jullie daar allemaal van genieten, lieverd bel mij deze week nog maareven als opa Dik weer naar huis is, 😍😘💋💋💋💓💙💙