Week 48

Gepubliceerd op 4 december 2023 om 08:21

Hi leuke mensen welkom bij een nieuwe week blog.

Weer een nieuwe week op het eiland en dus een nieuwe weekblog. Deze week moesten we helaas alweer afscheid nemen van Tom zijn vader. Helaas gaat de tijd als het gezellig is nog sneller dan normaal en ook nu bleek dat maar weer. Verder hebben we deze week een toeristische uitstapje gemaakt, hebben we eindelijk de kerstboom opgezet en vierden ook wij hier pakjes avond compleet met pieten die de zak met cadeautjes hadden verstopt. Benieuwd naar meer? Lees dan snel verder.

Een klim van 600 treden. En ik moet echt meer gaan bewegen!

De week begon erg vroeg op maandag. Het plan was namelijk om de hooiberg te gaan beklimmen. Ik die al ruim 11 maand amper heeft bewogen wou ook mee. Zo gezegd zo gedaan ging de wekker om 06:15 en om 07:00 stonden we onderaan de hooiberg. Deze klim van ruim 600 treden moet je vroeg op de ochtend doen want anders is het echt veel te warm. Tom had Neal in de draagzak en samen met zijn vader liepen ze de berg op alsof het niks voorstelde. Ik daar in tegen kon op een derde deel al wel aan het zuurstof. Maar uiteindelijk heb ik de top ook gehaald en wauw! Het was het wel echt waard. Wat een waanzinnig uitzicht heb je als je boven staat. Eenmaal weer thuis hebben we allemaal even lekker ontspannen en na dat Neal zijn ochtend slaapje had gehad zijn we in de auto gestapt naar Oranje Stad. Aan de kade lag een groot cruise schip die wel erg ver van huis was. Het was namelijk de Holland America Line – Rotterdam. Genietend van de roering aan de kade besloten we meteen even te gaan lunchen. Het was een gezellige middag. Dinsdag ochtend gingen Tom en Dick naar de kazerne om een rondje te varen op de frisk. Neal en ik bleven thuis en het plan was om daarna elkaar weer te ontmoeten bij surfside voor een laatste middag strand. Helaas viel dit plan in het water, omdat Neal was gevallen en hierdoor een gezwollen bovenlip had. Hij was verdrietig en wou niks meer. Gelukkig hebben we een zwembad in de tuin en kon Dick daar toch nog voor het laatst een plonsje nemen. Om 18:00 reden we naar de airport en moesten we echt afscheid nemen. Het blijft gek dat wij hier achter blijven en ik vraag me af of het ooit gaat wennen!

Jeeej! Hij staat eindelijk 🎄!

Op woensdag stond een haar behandeling gepland. Na mijn nogal bizarre kappersafspraak van een aantal weken geleden was deze behandeling mij als tegemoetkoming aangeboden. Mariëlle was er weer om gezellig met Neal te spelen dus om 10:00 zat ik in de stoel. De behandeling was top en hoewel ik ondertussen een goedkopere en Nederlands sprekende kapper heb gevonden was het toch aardig dat dit aangeboden werd. Na de afspraak reed ik snel terug naar huis want ik had een leuk plan bedacht namelijk de kerstboom optuigen!! En het was fijn dat Mariëlle er dan nog was om Neal bezig te houden. Uiteindelijk was dit niet nodig want de kleine directeur heeft heerlijk rond om de kerstboom gespeeld en hij vond het super interessant wat er allemaal gebeurde. Het is wel bijzonder om een kerstboom op te tuigen met 30 graden een groot contrast met de sneeuw die deze week in Nederland is gevallen. Mariëlle heeft nog foto’s gemaakt terwijl Neal (op zijn manier) hielp met de kerstballen, zulke mooie herinneringen! Donderdag was een dag die snel voorbij mocht gaan. Het was niet onze dag, ik zat niet lekker in mijn vel en Neal was ontzettend hangerig als ik ook maar 1 seconde uit het zicht was leek het alsof de wereld verging. Tom had mijn auto mee naar het werk genomen om hier na werktijd nog even mee bezig te gaan (er moesten wat filters vervangen worden) en had daarom gisteravond gevraagd of hij het autostoeltje in zijn auto moest zetten. Ik zei toen dat dat niet nodig was want de boodschappen waren binnen en Neal en ik zouden wel een dagje thuis door brengen. Nou daar had ik toch even spijt van toen alles de hele dag mis ging en we geen kant op konden. Helemaal kapot lagen ook Tom en ik daarom al om 20:00 in bed.

Ik voelde iets geks, toen ik het licht aan deed schrok ik me rot..

Vrijdag ochtend werd ik wakker en liep de gang in om Neal uit bed te halen. In eens stond ik op iets wat gek aanvoelde, toen ik het licht aan knipte zag ik een schorpioen liggen. Een huis tuin en keuken schorpioen zoals gezegd wordt maar BAH!!!

Na dat ik Neal zijn kamer gecheckt had en hem in de box had gezet ben ik op jacht gegaan of er nog meer waren. Tom zei meteen na dat ik hem een foto had gestuurd dat we een afspraak moeten maken bij pest control. Just to be sure, uiteindelijk gelukkig geen anderen gevonden en hopelijk blijft dat zo. Doe mij dan toch maar liever de Nederlandse huisspin! Om half 1 stond er een partybus voor de deur, Tom had een uitje met zijn eenheid en nadat Neal en ik hen hadden uitgezwaaid zijn we zelf ook op pad gegaan. We hadden namelijk een missie, Neal zijn eerste schoentjes kopen. Ik vind dit toch zo ontzettend schattig! Hij moest wel even wennen maar vind het nu helemaal prima. We zijn gegaan voor een schoentje van het merk; Go Banana’s! Om half 4 hadden we afgesproken om met Shindy, haar moeder en de jongens naar Flora te gaan om nog wat laatste kerst decoratie te kopen. We sloten de vrijdag af bij marketplace waar we gezellig aan een pleintje met live muziek genoten van een glas sangria en pizza. Neal had poffertjes en smikkelde heerlijk. De jongens hebben fijn gespeeld en pas om half 7 reden we terug naar huis.

Het weekend begon leuk, om 2 uur zouden er namelijk twee pieten langs komen bij Shin en Ger en daar zouden wij samen met nog 2 stellen en kids pakjes avond (middag) vieren. De grotere kindjes moesten samen met de pieten op zoek gaan naar de zakken met cadeaus want deze waren verstopt. Wat hebben ze genoten en wat zijn ze allemaal verwend! Na dat de andere twee stellen vanwege plannen weg waren bleven wij nog even hangen tot Neal echt liet merken er klaar mee te zijn. Kan het hem niet kwalijk nemen na alle drukte van die middag. Na dat we thuis Neal gedoucht en in bed hadden vertrok ik weer richting Shindy. Wij hadden namelijk nog een klein evenement op de planning staan namelijk een Christmas shop event van een lokaal sieraden merk. Na het evenement dronken we nog een cocktail op de High Rise. Zondag was een heerlijk rustig dagje. We hadden niks gepland en genoten daarom lekker van quality time met zijn drietjes. Een fijne afsluiting van een leuk weekend!

Volgende week geen blog?

Voor volgende week weet ik nog niet of er een blog online gaat komen. We hebben namelijk een rustige week met weinig op de planning. Als dit veranderd zul je dit volgende week lezen, zo niet ben ik er natuurlijk over twee weken wel weer. Bedankt voor het lezen van deze weekblog en spreek je snel ☀️.

Reactie plaatsen

Reacties

Bernadette Wijermars
10 maanden geleden

OMG die schorpioen bah