Week 51

Gepubliceerd op 27 december 2023 om 08:13

Hi leuke mensen welkom bij een nieuwe week blog.

Aller eerst wil ik deze blog beginnen door jullie Merry Christmas te wensen. Een dag te laat maar hoop dat jullie fijne dagen hebben gehad met iedereen die jullie lief is. Wij hebben het erg gezellig gehad maar daarover later meer. Deze week stond aller eerst natuurlijk in het teken van THE BIG ONE! Het was namelijk zo ver, Neal werd 1 jaar oud! Ongelofelijk hoe snel de tijd is gegaan en nu is hij gewoon geen baby meer maar een echte dreumes. We hebben feest gevierd en het was een leuke dag die eindigde voor deze mama met een groot tranendal. Kom lees snel verder dan neem ik je mee in de deze week vol voorbereidingen op het verjaardagsfeest, alle emoties die daarbij kwamen kijken en natuurlijk de kerstdagen.

Eerst maar even een of twee dagen wennen, leek mij een goed idee!

Dinsdag stond een leuke afspraak gepland namelijk de afspraak bij de kleermaker voor de carnavals outfits. Al onze maten werden opgemeten, en we konden voorkeur aangeven voor welke outfit wij* wouden gaan. Binnen drie weken zullen we terug moeten komen voor laatste doorpas want de eerste parade is al op 3 februari. Ik denk ook dat we nog wel even zullen moeten oefenen om met zo’n grote hoofd tooi rond te lopen maar ben zo benieuwd naar deze hele happening, echt zin in! De nacht van dinsdag op woensdag was pittig. Ook op een eiland met elke dag zon en gemiddeld 30 graden gaat de griep en een flinke verkoudheid rond. Helaas liep Neal daardoor weer tegen de 40 graden koorts aan en kreeg ik zelf flinke oorpijn wat het tot een onrustige nacht maakte. Na een zetpil voor Neal en paracetamol voor mij ging het weer en dat moest ook wel. Vandaag hadden we namelijk een rondleiding op het nieuwe kinderdagverblijf op de agenda staan. Ik hoopte ook dat we vandaag zouden horen wanneer er een plekje voor Neal beschikbaar zou zijn. De nieuwe locatie van het door ons gekozen kinderdagverblijf voelde bij binnenkomst meteen goed. Licht, ruimte, veel natuurlijke materialen en toch knus! Neal was in het begin even verlegen maar kroop al gauw rond om alles te bekijken. Het goede nieuws is dat er vanaf januari een plek voor Neal is. In overleg hebben we er voor gekozen om in februari te beginnen, zodat hij eerst nog rustig een of twee wen dagen heeft! Het is nogal een stap dus dat vond ik wel een fijn idee. Tegen 16:30 waren we bij Shin en Ger om hen naar de airport te brengen. Hun vakantie naar Nederland is nu officieel begonnen.

(* wij is Shindy, Kayleigh en ik)

Wat was dit een heerlijke dag met zijn drietjes!

Hoewel de nacht naar donderdag niet veel beter was dan gisteren besloten we vandaag toch naar het strand te gaan. Lekker in de buitenlucht en vitamine D zou ons vast goed doen. We besloten naar Divi Beach te rijden waar de palapa’s gratis zijn. Maar waar je wel op tijd heen moet, wij hadden dit keer geluk en troffen een heerlijk plekje. We speelden heerlijk met Neal in het zand en na dat hij zelfs nog ruim een uur op mijn borst (smelt) had geslapen, aten we met zijn drietjes een patatje. Het was echt het toppunt van een fijne dag! Tegen het einde van de middag kon ik Neal zijn speelgoedkist ophalen, deze hebben wij laten maken bij Only Fence (Instagram @onlyfencearuba) . Ja deze naam.. Echt hilarisch maar zijn werk is super goed. Ik ben helemaal in mijn nopjes met de kist die nu in de woonkamer staat. Het plan is om hem samen met Neal te gaan beschilderen maar dat komt later haha.

Vrijdag brak aan, een drukke dag want er moest veel gedaan worden voor kerst en de verjaardag.  Met zijn drieën reden we naar de supermarkt voor alle boodschappen. In de winkels was het chaos. Druk lange rijen maar desondanks gezellig. Niemand heeft haast of is geïrriteerd door de drukte wat een groot verschil is met Nederland. Eenmaal weer thuis gebeurde waar we al een aantal weken op wachten; NEAL LOOPT!! Niet 3a4 stapjes van de tafel naar de bank maar echt van de woonkamer naar de keuken en terug. Tom ging met hem oefenen en steeds langer stapte hij door tot hij gewoon liep. Hij kan alleen nog niet zelf opstaan dus moet wel in de buurt zijn van iets waar hij zich aan kan optrekken, maar dan stapt hij zo rond. Een dag voor zijn eerste verjaardag, zo’n trotse mama hier! Om 17:00 reed ik naar Cesar Alvarez. Dit is de maker van zowel onze cakesmash taart als de echte verjaardagstaart (Instagram @cesarcakess). En echt ik heb geen woorden voor waar hij mee aan kwam. De taart was precies zoals ik voor ogen had en misschien wel mooier! Heel voorzichtig reed ik terug naar huis, als de doods dat ik plots zou moeten remmen en dat de taart tegen de voorruit zou zitten. Na dat we alles hadden klaargezet voor morgen proosten Tom en ik nog even op Neal zijn oudejaarsavond. 

HAPPY BIRTHDAY LIEFSTE NEAL

En toen was het 23 december 2023. Hoe anders zat ik er een jaar geleden bij haha! De dag begon met een facetime gesprek met de (overgroot) opa’s en oma en ooms en tantes om toch op deze manier samen de cadeautjes open te maken. Het was overweldigend voor een ventje dat net wakker was. Maar vooral de brandweer loop auto van tante Iris en oom Jordy viel meteen in de smaak. We ontbeten met pannenkoekjes en speelden met de cadeautjes. Rond half 10 ging de telefoon, het was Luxury Decorations Aruba die de ballonnen verzorgd (Instagram @luxurydecorationsaua). Er waren door een rekenfout van de dame in de winkel te weinig ballonnen gerekend en dus betaald om mijn oorspronkelijke plan uit te voeren. Erg jammer en ik kreeg dan ook excuses aangeboden. Ik mocht naar de winkel komen zodat dit opgelost kon worden maar daar had ik mijn hoofd niet echt meer naar staan en besloot daarom, na dat ze me er van hadden verzekerd ook met het huidige aantal ballonnen wat leuks te kunnen doen daar voor te gaan. Om 11 uur ging de bel en werden de ballonnen bezorgd. Vond dit wel echt ideaal om het niet zelf te hoeven doen en zou het zeker volgend jaar weer uit handen geven.

We lunchten bij de Mac Donalds. Tom zijn idee, als soort verjaardagstraditie. Neal kreeg zijn eerste happymeal met kipnuggets en genoot er zichtbaar van. Om 16:00 begon het echte feestje en kwamen onze eiland vrienden. Neal werd ontzettend verwend met duplo, auto’s, en een echt Arubaans voorleesboek. Toch was de kleine man niet helemaal in zijn hum. Hij had weinig geslapen die ochtend en was hangerig en huilerig. Erg logisch natuurlijk zo veel mensen en prikkels als je zo klein bent en na dat we hadden gezongen en het kaarsje hadden uitgeblazen ging hij dan ook lekker om 18:15 naar bed. Toen om 20:00 de laatste visite weg ging, werd het mij allemaal even te veel. Heel de dag was echt gezellig geweest, maar toch kwamen de tranen; het besef dat Neal nu 1 jaar is en geen baby meer, dat zijn verjaardag voorbij is en bovenal het gemis van onze familie en vrienden op deze bijzondere dag werd me een beetje te veel. Arme Neal had het ook moeilijk want die werd om 23:15 hysterisch wakker en heeft gehuild tot 01:30 in de nacht. Het is ook niet niks 1 jaar worden!

Er hoorde nog een tros ballonnen bij maar die stond op een andere plek.

Merry Christmas Days 

Na een rustige zondag waarop ik Tom zo ver kreeg in onze matching feetje pyjama’s op de foto te gaan, we heerlijk eten bestelden en winter vol liefde keken brak op maandag 1e kerstdag aan. Ook nu had Neal nog cadeautjes onder de boom en werd verwend met blokken, een tekenboek en van tante Iris en oom Jordy kreeg hij een lawaai machine die ballen de lucht in blaast. Vooral het gezicht van Iris toen het apparaat aan ging en er een of andere zigeuner carnavals muziek uit kwam sprak boekdelen, die had plezier voor 10 maar ook Neal vond het geweldig en ach ja daar gaat het om! Tom en ik hebben elkaar ook verrast met een pakje. Zo kreeg ik een prachtige bedel met Neal zijn sterrenbeeld voor aan mijn pandora armband en ontving Tom twee shirts van een Arubaans merk wat hij tof vind. Van Neal kregen we allebei een beker met papa en mama er op. We hadden een gezellig kerstontbijt/brunch en na een dutje van 3 uur reden wij tegen 15:00 naar het strand. Samen met onze eiland vrienden hadden we een waanzinnig leuke middag! We speelden, lachten, dronken en bbq’den (oké dit laatste deden vooral de mannen haha). De middag vloog voorbij en na dat Neal gegeten had viel hij in de draagzak in slaap. Hierdoor konden wij uiteindelijk tot ruim 22:00 op het strand blijven en sliep hij heerlijk door. Wat was dat genieten! Tweede kerstdag bestond uit spelen voor Neal, schreef ik mijn blog en keek Tom naar Boxing Day op de tv. Lui en ontspannen.

Nou lieve mensen dat was hem weer, een lange blog over een bijzondere week. Ik wil je bedanken voor het lezen en alvast een goede jaarwisseling wensen want mijn volgende blog komt pas 3 januari online. Hopelijk spreek ik je dan ☀️!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.