Week 36

Gepubliceerd op 11 september 2023 om 08:14

Hi leuke mensen welkom bij een nieuwe week blog.

Vorige week poste ik op Instagram een vraagsticker met daar in of jullie het nog wel leuk vonden om elke week een blog te lezen nu ons leven hier op Aruba meer en meer ‘gewoon’ begint te worden? En of het niet fijner zou zijn om eens per 2/3 weken een wat uitgebreidere blog te lezen. Er is veel gestemd, top! En de meerderheid gaf aan gewoon elke maandag een blog te willen lezen. Dus voor nu ga ik gewoon door, en staat er elke maandag een nieuwe blog online.

Ben je nieuwsgierig wat we deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan gauw verder dan neem ik je weer mee.

Hoewel de week op maandag begon, bestond deze uit weinig meer dan wachten op het bedrijf dat de septic tank zou komen legen. We hebben wat problemen met het doorlopen van het doucheputje, binnen 2 seconden sta je met je voeten onder water en stroomt de douche vol. Ik had om 10 uur een afspraak gemaakt maar om half 11 was er nog niemand, ik had weinig op de planning voor vandaag maar toch is het irritant als je een afspraak maakt en een bedrijf te laat komt. Hier op Aruba is dat overigens wel een stuk normaler dan in Nederland. Uiteindelijk om 11:10 stonden ze voor de deur. Nu maar afwachten of het ons douche probleem gaat verhelpen.

Dinsdag ochtend zijn Neal en ik naar het puntje van het eiland gereden om een heerlijke wandeling te maken. We ontdekten een stijger onder de bomen waar we een prachtig uitzicht over de zee hadden. Dit soort plekjes en momenten maken me dankbaar dat ik hier mag wonen. De afgelopen dagen zoals ik in de blog van vorige week vertelde, zit ik niet zo lekker in mijn vel. Ik heb nog steeds weinig puf en energie, geen zin om iets te doen en moet mezelf echt de deur uit slepen. Zo ken ik mezelf helemaal niet! Mijn lichaam zegt pas op de plaats en ik probeer daar dan ook naar te luisteren. Gelukkig doet een fijne wandeling en een prachtig uitzicht me goed, en heb ook meteen besloten het wandelen weer op te gaan pakken.

‘ s Woensdags stond er voor Tom een nacht varen op het programma wat betekent dat hij pas midden in de nacht thuis zou komen van het werk. Shindy had Neal en mij bij hun thuis uitgenodigd voor een taartje. Gewoon omdat het kan! Terwijl Neal en Oann op de mat speelden dronken wij een wijntje en aten wij een taartje. Of nou ja een.. We konden niet kiezen en hadden er daarom drie om te delen. We kozen een tripple chocolate, oreo bonbon en een cake met amandel en sinaasappel. Die laatste was mijn favoriet. Om 4 uur ging de speelgoed bibliotheek open. Zoals de naam al zegt kun je hier net als een gewone bibliotheek met boeken, speelgoed lenen. Neal koos een apparaat uit waar zoals met veel Kinderspeelgoed een bak geluid uit komt maar waardoor het lijkt alsof hij in een auto zit. Met een stuur en toeter. Ik koos een kubus uit met blokjes in verschillende vormen die je in het juiste gaatje moet stoppen, goed voor zijn motoriek.

Op donderdag reden we naar het strand, ik had een grote handdoek mee genomen en bij Eduardo’s haalde ik een heerlijke smoothiebowl als lunch. Voor Neal had ik een broodje mee genomen en zo picknickten we in het zand. Vrijdag had ik een afspraak bij de tandarts en de dokter staan, bij de tandarts was ik zo klaar maar bij de dokter kreeg ik even op mijn kop. Voor de eerst volgende keer dat ik een afspraak heb, wat vanwege controle op mijn adhd medicatie binnen 30 dagen is, moeten Tom en ik voor Neal een oppas hebben gevonden, aangezien opvang nog niet kan vanwege wachtlijsten. Want anders zei de dokter; ‘ Zit je met een half jaar in het vliegtuig terug naar Nederland, dit ga je niet volhouden ‘. Ze had dit al vaker voorbij zien komen en was erg duidelijk! Eenmaal thuis heb ik daarom meteen een meisje wiens nummer ik al een aantal weken in mijn telefoon had staan een berichtje gestuurd en aankomende dinsdag komt zij kennismaken. Wauw nu ik dit type besef ik pas hoe erg ik dit nodig heb, het fulltime moederen valt me zwaarder dan ik had verwacht. En ik ben er aan toe om ook weer af en toe Natalja te zijn in plaats van alleen maar mama.

Een heerlijke smoothiebowl als lunch met vers fruit en kokos. Neal vond de kiwi ook lekker maar trok wel elke keer een zuur gezicht haha!

Wachten tot het tijd was voor mijn afspraak bij de tandarts en dokter. Toch geen verkeerd beeld met de blauwe lucht en palmboom of wel.

We gingen vrijdagavond ook nog bij het beach tennis toernooit kijken. Phoe zo warm, respect voor iedereen die mee deed maar mij niet bellen!

Voor zaterdag stond onze housewarming op het programma, we begonnen de dag vroeg met het doen van alle boodschappen. Zo gezellig om met zijn drietjes dit soort dingen te doen! Toen we een vermogen aan vlees hadden ingeslagen had ik een me-time moment gepland. Ik heb mijn nagels weer mooi laten maken, heerlijk! Neal en Tom hadden een mannen ochtend met wilde plannen, maar helaas gingen die uiteindelijk door Neal niet door. Bij de kleine meneer komen 2 boven tandjes door en hier was hij denk ik erg moe van want in eens sliep hij 2 uur! Tom had daarom uiteindelijk ook een rustige ochtend. Om 4 uur kwamen de eerste mensen aan voor de housewarming. Het was een ontzettend leuke, gezellige en vooral warme middag. De oudste kindjes zwommen in het zwembad, voor de kleintjes had ik onder de veranda een plek gecreëerd waar ze konden liggen, rollen en spelen. De bbq ging aan, en we aten en dronken en pas tegen half 1 gingen de laatste mensen weg. Het was een top dag en een top weekend. 

Dat het een gezellig weekend was blijkt ook maar weer aan hoeveel foto’s ik gemaakt heb. Dit zijn de enige en van de housewarming precies NUL haha!

Nou dit was onze week, bedankt weer voor het lezen en hopelijk ben je er volgende week weer ☀️.

Reactie plaatsen

Reacties

Je pa
een jaar geleden

Oke, dus luister naar je lichaam. Het is niet niks emigreren en je huis aan kant maken en dan ook nog moeder zijn. Respect en geniet er ook van. Helaas kunnen wij niet even oppassen, dat mis jij en dat missen wij. I Love You.

Bernadette Wijermars
een jaar geleden

Leuk te lezen en lijkt me allemaal mega intensief. Pas goed op jezelf. Wij passen uiteraard een avond op neal zodat jullie wat kunnen doen samen :)

Karin boerman
een jaar geleden

Succes Natalja...😘

Dineke van der Weide
een jaar geleden

Lieverd, je doet ook zoveel en alles moet goed.
Logisch. Maar nu ff pas op de plaats en doen wat de dokter zegt. Pas goed op jezelf. Liefs Jan Dineke en Timo

Sven
een jaar geleden

Klinkt als een goeie week zus !!:)