Week 37

Gepubliceerd op 18 september 2023 om 08:14

Hi leuke mensen welkom bij een nieuwe week blog.

Dat was hem weer, week 10 op het eiland. Ik verbaas me echt hoe snel de tijd hier gaat, terwijl in verhouding tot Nederland ik hier een stuk minder actief ben. Natuurlijk houd Neal me bezig, hij zorgt er voor dat ook al heb ik geen werk dat ik toch ritme heb. Deze week ging het qua nachten op en neer. Ik kan er geen lijn in trekken, de ene nacht slaapt hij zo 7 uur achter elkaar en de volgende is die elke uur wakker. Heb deze week zijn kamer even veranderd; het bedje stond tegen over de airco wat zorgt dat er best wel wat koude lucht in geblazen wordt. Nu heb ik het bedje onder de airco gezet, want misschien wordt hij wel vaker wakker omdat hij het koud heeft? Ik heb geen idee, het is te proberen dacht ik zo.

Verder hebben we deze week kennis gemaakt met de oppas en gingen we voor het eerst naar baby yoga. Benieuwd wat we nog meer hebben gedaan? Lees dan snel verder.

Op maandag had ik om 10 uur een afspraak voor het bijwerken van mijn wimpers, ik heb al ruim 5 jaar wimper extensions en ook hier op het eiland heb ik een goede salon gevonden. De eerste keer dat ik bij deze salon kwam ontmoette ik Naomi de eigenaresse en wimper styliste. Tijdens ons gesprek kwamen we achter dat we bij elkaar op school hebben gezeten in Zwolle. Zij is getrouwd met een Arubaan en woont hier nu 4 jaar. Hoe toevallig is dat? We hebben dan ook genoeg te kletsen tijdens mijn afspraak maar vandaag was dat even anders, want Neal ging een keer mee. Dit was wel een uitdaging, ik lig namelijk met mijn ogen dicht geplakt en kan hem niet even afleiden of troosten als hij het niet meer naar zijn zin heeft. Gelukkig was Naomi heel flexibel en heeft zij toen Neal begon t huilen zijn speen gegeven en juf Roos aangezet op de iPad. Na mijn afspraak reden we naar de supermarkt voor de dagelijkse boodschappen en sloten we af bij de Starbucks voor een heerlijke ijskoude chai latte.

Dinsdag ochtend kwam Mariëlle langs om kennis te maken. Zij is het meisje waar ik in de blog van vorige week even kort over vertelde. Haar nummer had ik al een tijdje in mijn telefoon staan omdat zij op zoek was naar oppas adresjes. De ontmoeting verliep soepel, Neal vond haar wel interessant en dat stelde me gerust. We hebben de afgelopen weken namelijk al een aantal keer mee gemaakt dat hij zo maar heel hard begon te huilen wanneer een onbekende zijn aandacht vroeg. Hij krijgt een bepaalde voorkeur voor wie hij wel en niet leuk vind en dat is heel goed maar daarom vond ik deze kennismaking wel spannend en was ik opgelucht toen hij leuk reageerde als Mariëlle iets tegen hem zei. Volgende week dinsdag komt ze om 9 uur voor de eerste keer oppassen, zowel zij als wij kunnen dan kijken of het bevalt. Is dat het geval heb ik 1 a 2 ochtenden in de week tijd voor mijn opleiding, en kan ik meer tijd besteden aan mijn blog en website. Nu al zin in!

’ S Woensdag zijn we naar de vuurtoren gereden, ik wou deze graag met Neal beklimmen maar hij had andere plannen en viel in de auto in slaap. Om hem door te laten slapen besloot ik terug naar het strand te rijden. Op het strand heeft Neal uiteindelijk nog bijna een uur heerlijk geslapen terwijl ik genoot van de rust en een podcast. Toen hij wakker werd hebben we gespeeld in het zand, en naar de surfers gekeken die daar in het water bezig waren.

Donderdag ochtend zijn we met Shindy en Oann naar baby yoga geweest. Wat was dat leuk! De groep bestond uit 7 baby’s waarvan de jongste 8 weken oud was en Neal de oudste. De kleine meneer kroop de hele zaal door, en vond alles maar wat interessant. We zongen liedjes, dansten, we leerden baby massage technieken en sloten af met wat mama en baby sport oefeningen. Niet alles was overigens haalbaar voor Neal en mij, want stil liggen voor een massage zat er bijvoorbeeld niet in. Ik kon zijn armpjes insmeren terwijl ik hem met een koekje probeerde af te leiden maar daar hield het dan wel op. Ach ja hij had de tijd van zijn leven met de babyborn pop van de instructrice en daar gaat het om. De rest van de middag hebben we lekker thuis gespeeld en geknuffeld. In de avond hebben we een wandeling bij de Ayo Rock Formations gemaakt. Wat een uitzicht! Leuk om steeds meer van dit soort plekken te ontdekken.

Op vrijdag begon het weekend, Tom was op tijd thuis omdat hij vanochtend al om 4 uur moest beginnen op het werk en daar maakten we mooi gebruik van door naar het strand te gaan. We ontdekten een nieuw stuk strand wat zeker weten een van onze favorieten is nu. Er staan palapa’s waar je gratis gebruikt van kan maken, ook is het water rustig en een heel stuk ondiep waardoor het ideaal is met kleine kinderen. Nikki en Elise kwamen ook gezellig bij ons zitten, en tegen t einde van de middag kwamen Kayleigh, Jason en de kids ook nog. Kayleigh en Jason hadden voor hun jongste dochter een tentje gekocht voor op het strand. Ik was meteen enthousiast, want helaas wordt Neal zo groot dat hij niet meer in zijn opgooi tentje kan. Hij wil zitten en staan en dat kan daar niet in, Tom en ik besloten daarom meteen om dit weekend dat zelfde tentje ook voor Neal te halen! We sloten deze gezellig dag af met voor Tom een dikke hamburger en voor mij zalm van de bbq heerlijk.

’ S Zaterdag hebben we een rustig dagje thuis gehad, het was heel warm en ook binnen was het niet meer koel te krijgen. We hebben in de airco met Neal gespeeld, en lekker serie gekeken. Na het drukke weekend van vorige week was dit prima. Op zondag zijn we net als vrijdag weer naar het strand geweest, het tentje wat we nieuw gekocht hebben is echt een aanwinst, Neal speelde heerlijk waardoor ook ik eens languit in de zon kon liggen win win dacht ik zo.

Dankjewel voor het lezen van de blog van deze week, laat een reactie achter vind ik leuk en hopelijk tot volgende week ☀️.

Reactie plaatsen

Reacties

Oma
een jaar geleden

Lieve Natalja, ik ben blij te lezen dat er een klik was met de oppas en zij nu 2keer per week komt en jij zo wat tijd voor jezelf hebt, leuk dat je wimper styliste iemand is die je van school kent en dat baby yoga een positieve invloed kan hebben, geniet van alle fijne momenten en dingen en zorg goed voor jezelf en elkaar 😘💋💋💋💋💙❤️💙