Week 39

Gepubliceerd op 2 oktober 2023 om 08:12

Hi leuke mensen welkom bij een nieuwe week blog.

Weer een leuke week op het eiland is voorbij waar in mijn auto werd gemaakt, we een mini kaas proeverij deden, Meatball in eens spoorloos was en we het weekend begonnen met een zieke baby. Ook gebeurde er nog iets heel leuks, of eigenlijk twee hele leuke dingen.

Benieuwd naar wat dat was? Lees gauw verder dan neem ik je mee in deze week.

Maandag startte voor ons rond half 7, Neal werd wakker en ik nam hem nog even mee naar ons bed om de dag te beginnen met veel knuffels en kusjes (is er iets fijner dan die veel’s te natte baby zoentjes?). Voor vandaag stond weinig meer op de planning dan de wekelijkse grote schoonmaak. Ik had afgelopen weekend een nieuwe dweil gekocht en ik ben officieel op de leeftijd dat dit iets is om excited over te zijn. Als een zonnetje ging ik door het huis want eindelijk niet meer met eigen handen die vieze dweil uit wringen is top! Dit bespaard ook nog eens tijd want sneller dan normaal was ik klaar. Verder hebben we de wekelijkse boodschappen gedaan en toen zat de maandag er alweer op.

Dinsdags kon ik om 10 uur terecht bij de nagelsalon, super fijn want mijn nagel was gebroken. Die nagel was zo ver gebroken dat als hij los zou laten mijn eigen nagel mee zou gaan AUW! Gelukkig kon dit nu voorkomen worden. Neal was mee naar de afspraak wat ik nog wel even spannend vond, niemand zit in zo’n salon te wachten op een huilende baby maar ik had me druk gemaakt om niks. De kleine charmeur genoot van alle aandacht en vermaakte zich prima. Na dat mijn nagel gemaakt was begon onze jacht naar een anti slip mat voor onder de douche. Neal vind zichzelf een grote jongen en wil daarom niet meer zitten onder de douche. Zo’n glibberige baby, op zo’n gladde vloer is ook geen beste combinatie dus op naar de Island Asia Store voor een douchemat. Deze winkel is te vergelijken met een action maar dan groter en met meer troep haha. We vonden wat we zochten en namen een leuke mat met een leeuwtje er op mee en ook kleine krabjes met zuignappen voor op de douche wand. Als dat geen feestje wordt weet ik het ook niet meer. De rest van de middag brachten we door in de slaapkamer met airco waar we fijn speelden en juf Roos keken.

’ s Woensdags begon de dag met twee geweldige dingen. Aller eerst werd ik om 03:30 Arubaanse tijd gebeld door mijn lieve vriendin Cheryl met het nieuws dat zij dinsdag middag ouders waren geworden van een zoon. Ze had gezien dat ik online was en wou me graag hun wondertje laten zien. Omdat ik dinsdag al een voorgevoel had wist ik meteen toen mijn telefoon ging hoe laat het was en twijfelde ik geen seconde of ik wel of niet zou opnemen. Cheryl bood meteen haar excuses aan toen ze hoorde dat het bij ons nog nacht was. Die excuses waren natuurlijk overbodig want voor zulk prachtig nieuws wordt ik maar wat graag wakker gebeld. Eenmaal weer in bed sliep ik door tot half 7. Ik was er vannacht geen enkele keer uit geweest voor Neal. De kleine meneer heeft voor het eerst volledig door geslapen. Oh wat was dit fijn, vooral omdat Neal de laatste weken soms wel 6 keer per nacht kwam zonder duidelijke reden. Het was dus door twee geweldige dingen een fantastische start van deze woensdag.

Om 9 uur stond Mariëlle voor de deur want betekend dat ik weer een paar uur voor mezelf had. Ik begon met een ritje langs de auto dealer voor een onderdeel dat binnen was gekomen. Ik rijd al een aantal weken met remverlichting tot contant brand en was hier al een keer voor aangehouden door de politie. Gelukkig kreeg ik toen alleen een waarschuwing en mocht ik wel door blijven rijden tot het onderdeel binnen was. Na dat ik het onderdeel had opgehaald, pikte ik Shindy thuis op en reden we naar Oranje stad. We hebben heerlijk gebruncht en terwijl wij zaten te eten werd mijn auto van binnen en buiten volledig gepoetst. Dit was wel nodig want het was net een zandbak. Met een schone auto en na een gezellige ochtend kwam ik tegen half 1 thuis. Mariëlle had Neal net op bed gelegd wat inhield dat ik na mijn paar uur vrij in de ochtend ook bij thuis komst op de bank kon ploffen. Wat een cadeautje was dat! Toen Tom tegen het einde van de middag thuis kwam heeft hij het onderdeel in mijn auto vervangen en nu kan ik weer veilig de weg op, heel fijn!

We zaten bij Dushi Delicious, een klein zaakje in de hoofdstraat tegen over de Mango. Je verwacht niet wat je binnen aantreft. Een oase van groen en mooi beschilderde muren. Echt een aanrader om heen te gaan!

Op donderdag stond weinig op de planning. We begonnen de dag dan ook rustig. Tegen de middag kwam Shindy en samen zijn we naar een winkel gereden met 1000 soorten kaas, wijn, worst en andere lekkernijen. Hier stelden we een mand samen wat morgen als gezamenlijk verjaardagscadeau naar een van de dames zou gaan. Helemaal lekker gemaakt door alles wat we zagen besloten we spontaan een kleine kaas proeverij te doen. Deze proeverij kwam met een verrukkelijke prosecco, wat genieten was dit zo’n heerlijke spontane actie. Vanavond was de (her)opening van Bugaloe en Tom was de gelukkige van ons twee om heen te gaan. Ik daar in tegen had een mindere avond, want Neal was non stop aan het huilen. Achteraf was dit een voorbode voor vrijdag.. Toen hij eindelijk sliep kroop ik ook op tijd het bed in.

Vrijdagochtend begon met paniek, Meatball was ontsnapt en in geen velden of wegen te bekennen. Na meerdere rondjes door de buurt met een bakje met snoepjes was ik er vrij zeker van dat hij weg was. Tot ik in de tuin van de buren iets zag en hij daar als een grote bange poes verstopt zat voor de twee honden van de buren. Ik klopte aan en toen de buurvrouw de honden bij zich hield kon ik Meatball pakken. Het leek wel een wasbeer met dikke staart en opgezette haren. Hij was zo bang. Maar wat was ik blij dat hij terug was, wel heeft hij nu huisarrest haha. Neal was hangerig en voelde warm aan, toen ik hem temperatuurde bleek hij 38,7 te hebben. Flink koorts dus, geen wonder dat hij gisteren zo verdrietig was en alleen maar bij mij wou zijn. Na een zetpil hebben we de rest van de dag op de bank gehangen met een klein frummeltje tegen ons aan. De verjaardag die we in plaats van vorige week vandaag zouden hebben ging dan ook aan mij voorbij, geen haar op mijn hoofd die mijn zieke baby daar mee naar toe zou nemen. Neal sliep veel en bij elke zetpil ging het iets beter, helaas bleef de koorts ook toen hij naar bed ging nog 38,6.

Zaterdag was rustig, Neal bleef koorts houden en was daardoor erg hangerig en warm. We besloten daarom geen plannen te maken en lekker thuis te blijven. Tom en ik keken in de avond de start van het Halloween seizoen van De Verraders, heerlijk buiten onder de veranda super chill! Op zondag ging het met Neal gelukkig weer beter, de koorts was weg en daarom besloten we in te gaan op de uitnodiging van Loek en Inge om bij hun langs te komen. Er werd gezwommen en loek stond achter de bbq. We aten heerlijke kip spiesjes en dikke hamburgers. Het was een erg gezellige middag.

Bedankt voor het lezen van de blog van deze week, hopelijk ben je er volgende week weer! Tot dan ☀️

Reactie plaatsen

Reacties

Karin Boerman
een jaar geleden

❤️❤️🩵🩵

Je pa
een jaar geleden

Bedankt weer voor je blog. I Love You