Week 34

Gepubliceerd op 28 augustus 2024 om 08:12

Hi leuke mensen welkom bij een nieuwe week blog.

Ik val maar meteen met de deur in huis; Neal zit in een nieuwe fase en boy oh boy wat is die heftig. Hij is ons mega aan het uit testen en als hij iets niet mag of als hem iets niet lukt zet hij het op een gillen. Geloof me dit is oorverdovend keihard en stopt niet, hij heeft dan minutenlang een tantrum omdat hij bijvoorbeeld niet in de koelkast mag staan?! Deze fase en mijn maandelijkse periode zijn geen goede combinatie en daarom was het fijn dat Neal op woensdag weer lekker naar de opvang ging. Ik heb even stoom afblazen in de sportschool en vervolgens de hele middag serie gekeken op de bank. Hier gun ik mezelf normaal geen rust toe maar nu had ik dit echt nodig. De ontspanning en selfcare ging nog even door want donderdag hadden Shin en ik een hotel dagje gepland. Om kwart over 9 werd ik opgehaald en reden we naar Tierra del Sol. Dit is een resort hier in Noord die ook wel bekend staat om hun golfbaan en fantastische uitzicht. We hebben onwijs genoten van een paar uur zonnen, zwemmen, fijne gesprekken en lekker eten.

Wij gaan met kerst naar New York!!!!

Donderdagavond hebben we iets heel leuks gedaan; Namelijk de tickets voor onze volgende vakantie geboekt. Wij gaan deze kerst naar NEWYORK!! Een droom van zowel Tom als mijzelf. Ik enthousiast als ik ben zit nu al helemaal in het New York algoritme op social media en ben druk bezig activiteiten te verzamelen en te plannen. Tom verklaart me voor gek want het duurt nog ruim 3 maanden maar ik wil natuurlijk buiten het schaatsen in Central Park en de kerstboom op Rockefeller center nog veel meer zien en doen. We hebben 6 dagen en zullen op 8 minuten afstand van Times Square verblijven. Ik kan het nog steeds niet bevatten maar het is echt zo; Wij zullen de verjaardag van Neal en kerst door gaan brengen in de Big Apple waaah!!!!

Op zaterdag stond het verjaardagsfeest van Kayleigh en hun dochter Avery gepland. Om 10 uur reden we naar watersport waar de verjaardag gehouden werd. Watersport is een gedeelte op de kazerne met speeltuin, zandbak, verschillende overkappingen om onder te zitten en een bar waar kazerne personeel gebruik van mag maken voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeest. Het was een leuke ochtend en Neal heeft heerlijk gespeeld, gekleurd, taartje gegeten en zich op het springkussen uitgeleefd! In de auto op weg naar huis viel hij dan ook vrijwel meteen in slaap en deed hij een middagdut van bijna 3 uur. Voor het eerst in lange tijd hadden Shin en ik zaterdagavond een meiden avond. We gingen desserts eten bij Papillon (een restaurant op de high rise) en hebben Thalia het nichtje van Shin ontmoet om een cocktail te drinken voor haar verjaardag. Het was heel gezellig en kort maar krachtig want om 23:15 lag deze moeke weer lekker in bed. Zondag ging Tom met collega’s naar het casino voor de Sunday funday bingo en reed ik met Neal naar surfside. Dit plan was alleen niet erg geslaagd want zoals ik in het begin van deze blog beschreef zit Neal in zijn koppige fase dus het was voor ongeveer een half uur gezellig tot dat het niet meer was. Het zwemmen was niet leuk meer, het eten belande meer op de grond dan in zijn mond en als ik hem niet tilde begon hij te gillen dus na ongeveer anderhalf uur was ik er klaar mee en heb ik alles ingepakt. De rest van de middag was gelukkig wel beter en Shin, Ger en de jongens kwamen nog langs om te spelen en samen te eten.

Schoolboeken besteld, een KILLER tantrum uitbarsting van Neal en pinpas kwijt

Maandag begonnen Neal en ik in de speeltuin. Dit was erg leuk want ze waren met een grote kraan iets aan het doen en Neal keek zijn ogen uit. Alles wat met auto’s, graafmachines en tractors te maken heeft is favoriet en wordt uitbundig naar gekeken en gewezen. Verder bestelde ik vandaag de boeken voor mijn opleiding, de startdatum is over ongeveer 5 weken dus dit werd tijd. Het wordt wel echt, nu de boeken besteld zijn! Zo veel zin in deze nieuwe uitdaging. Dinsdag begon rustig maar dit was helaas van korte duur.. We waren bij de supermarkt voor het doen van de boodschappen, Neal was vrolijk en wou weer eens in de auto kar wat voor mij het boodschappen doen een stuk makkelijker maakt omdat hij niet overal heen rent of dingen die we niet nodig hebben in het mandje gooit. Bij de kassa aangekomen was meneer klaar met de auto en wou er uit, super handig qua timing en dat zag de kassiere ook. Zij was zo lief om hem bij haar op schoot te nemen tijdens het scannen van de boodschappen (Arubanen en Amerikanen zijn zo dol op kids en dat kwam mij nu even heel goed uit), dit beviel hem wel en zo dacht ik dat we een tantrum hadden voorkomen. Totdat ik ging betalen, Neal begon op de knopjes te drukken wat niet mocht dus ik nam hem weer van de kassiere over en toen begon het.. in amper 1 seconde zette hij het op een gillen en was daar de uitbarsting. Ik kreeg het warm en raakte behoorlijk overweldigd door het gegil want echt dit gaat door merg en been en iedereen begon naar ons te kijken alsof ik mijn kind ter plekke aan het vermoorden was! Ik heb snel alles in de tassen gepropt, betaald en met een nog steeds gillende Neal onder mijn arm de winkel uit gerent. Na dat Neal weer rustig en ik bijgekomen was reden we naar de volgende winkel want we waren nog niet klaar met boodschappen doen en hier verliep het gelukkig beter met Neal. Alleen nu kreeg ik bij de kassa paniek toen ik wou betalen en mijn bankpas niet in mijn portemonnee zat. Ik had er in de supermarkt nog mee betaald maar door de uitbarsting van Neal wist ik niet meer wat ik er mee had gedaan of waar ik hem had ingestopt. Ik heb de auto, boodschappentassen, Neal en mezelf ondersteboven gehouden maar de pas was nergens te bekennen. Dus terug naar de supermarkt maar helaas was hier ook geen pinpas gevonden dus de bank gebeld en nu is mijn pas geblokkeerd en moet ik ruim 1,5 week wachten op mijn nieuwe.

Normaal kan ik Neal zijn tentrums goed handelen maar deze fase is zo intens dat ik hem ook gewoon echt niet rustig krijg en letterlijk even met mijn handen in het haar zit. Het is een fase en het gaat ook weer voorbij maar phoe liever vandaag dan morgen A.U.B.

De rest van de dag brachten we thuis door, speelden met de blokken en bleef het (Thank God) bij die ene uitbarsting. Ik ben kapot, maar gelukkig is het morgen weer opvang dag haha.

Nou dat was hem weer. Dankjewel voor het lezen van deze blog en tot volgende week โ˜€๏ธ!

Reactie plaatsen

Reacties

Oma Greveling
19 dagen geleden

Poeh hรจ, heftig zeg dat koppig ventje, gelukkig is het een fase en blijft het niet zo maar voorlopig kan ik me best voorstellen dat het even heerlijk is als Neal bij de opvang is, en wat een prachtig en heerlijk vooruitzicht met Kerst naar New York super hoor ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ˜˜๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹โค๏ธ๐Ÿ’™๐Ÿ’™