Nieuwe week; Week 35

Gepubliceerd op 5 september 2024 om 08:16

Hi leuke mensen welkom bij een nieuwe week blog.

Jantje lacht Jantje huilt, dit zegt mijn oma altijd als Neal van huilen naar lachen gaat en andersom. En deze uitdrukking gaat deze week 100% voor ons op. Hoe pittig vorige week was met Neal en zijn tantrums, zo makkelijk en leuk is het deze week. Ik durf het bijna niet hard op te zeggen want straks jinx ik het, maar het lijkt erop dat we ons vrolijke eigenwijze koekie terug hebben! En dat is fijn vooral omdat Tom deze week op oefening is gegaan.

Een to do lijst met klusjes in huis

De laatste keer dat Tom op oefening was is alweer 3 maanden geleden, extra wennen dus om nu weer alleen met Neal te zijn. Ik geniet er stiekem ook wel een beetje van hoor om het huis weer even voor mezelf te hebben. Maar toch de avonden zijn wel erg saai en daarom heb ik een to di lijst opgesteld. We wonen nu een jaar in ons huis en ik loop tegen steeds meer dingen aan, zo vind ik onze slaapkamer rommelig en te druk en konden de keukenlades wel een goede schoonmaakbeurt gebruiken. Allemaal taken die goed te doen zijn nu Tom weg is, want dan heb ik s’ avonds alle tijd. Gelukkig hadden we voor Tom wegging nog wel wat quality time samen en met zijn drietjes.

Quality time, een heerlijke mimosa brunch en onze eerste cultural parade 

Vrijdagmiddag had Tom vrij genomen van werk en na dat ik thuis was van de sportschool hebben we ons omgekleed om lekker samen te gaan lunchen. We reden naar mijn all time favorite; Eduardo’s hideaway. Tom had veel trek en koos daarom voor EN een omelet met groenten EN voor de black bean burger, allebei zagen ze er heerlijk uit. Ik twijfelde tussen een mermaid bowl met home made granola en fruit of zuurdesem brood met avocado spinazie aspergers en een gepocheerd ei. Ik koos uiteindelijk voor het laatste en liet er extra zalm aan toevoegen; GODELIJK! Zaterdag stond al een aantal weken een mimosa brunch op de agenda als welkom en kennismaking met de nieuw aangekomen bootgroep vrouwen. Deze zomer zijn zoals ik al eerder vertelde 3 lieve schatten terug naar Nederland (en Curaçao) gegaan, en in hun plaats zijn 3 nieuwe dames gekomen. De brunch was heel erg gezellig, helaas waren we niet helemaal compleet maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben gegeten, gedronken en heerlijk gekletst. Dit tot irritatie van een andere tafel want schijnbaar maken 8 vrouwen TE veel geluid oeps! Na dat ik thuis kwam hebben Tom en ik de spullen ingepakt en zijn we toen Neal wakker was naar het strand gereden. Ik geniet nu zo van deze strandmiddagen! Het plezier dat we in het water hebben nu Neal zelf zwemt met zijn bandjes is onbetaalbaar! Elk vliegtuig dat overvliegt wordt aangewezen en wordt uitbundig naar gezwaaid en pelikanen die in het water dobberen moeten opletten want hij trappelt er zo naar toe. Ook Shin, Ger en de jongens en Thalia kwamen erbij en het was zo gezellig dat we besloten op het strand te eten. Dit soort dagen.. daar wil ik er nog wel 1000 van! Zondag deed trouwens niet onder voor zaterdag want we begonnen bij de maandelijkse grote farmersmarket bij de Ostrich Farm. Dit is een grote markt met veel lokale snacks, home made sausen en beauty producten en kleding. Ik had mijn zinnen gezet op een lokale rum die ik bij Shin en Ger wel eens heb gehad en deze kraam stond er ook. Ik koos de kokos mango rum en na even proeven kan ik je vertellen deze is to die for! Tom kocht hoe kan het ook anders; olie voor zijn baard. Deze man heeft ondertussen meer producten voor zijn baard dan ik heb voor mijn gezicht haha. We besloten ook de heerlijke kaas balletjes te halen en dronken een goed gevulde smoothie. Eenmaal thuis ging Neal naar bed en kon ik even het huis stofzuigen en dweilen. Dit doe ik normaal elke dag want met Neal die graag alles zelf doet is dit wel nodig, maar had het nu al 2 dagen niet gedaan dus ik kreeg de poets kriebels zoals Tom dat zegt. Met een schoon huis en een uitgerust kind reden we tegen 15:00 richting Savaneta voor de colorful Cultural parade. Deze parade is te vergelijken met een carnivals parade maar dan vele malen kleiner. Veel dames, heren jongens en meisjes dansten door de straten van de wijk Brazil in de meest kleurrijke prachtige jurken en pakken. We hebben onze ogen uitgekeken en erg genoten.

Afscheid nemen en een home make-over 

Maandag brachten Neal en ik Tom naar de kazerne en was het dan echt tijd om weer voor 2,5 week afscheid te nemen. Ik reed toch wel met een sad feeling terug naar huis en besloot om mijn gedachten te verzetten meteen daad bij het woord te voegen dus toen Neal in bed lag heb ik de gehele keuken ‘uitgemest’ en alle kastjes heringedeeld en schoongemaakt. Dinsdag stopte ik niet en gaf ik onze slaapkamer een make-over. Het is zo lekker opgeruimd en opgefrist, heb alweer een volgend plan bedacht en dat is dat ik een aantal muren in huis een kleurtje wil geven. Heb nog 2 weken voor Tom thuiskomt, die zal niet weten wat hem overkomt haha!

Nou dat was hem weer. Dankjewel voor het lezen van deze blog en tot volgende week ☀️!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.